У Вінниці відбулися змагання з кульової стрільби серед учнів загальноосвітніх закладів Вінницької громади

Сьогодні, 18 квітня, у Палаці дітей та юнацтва відбулися змагання з кульової стрільби серед учнів загальноосвітніх закладів Вінницької громади. Випробування провели у рамках І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Участь у змаганнях у середній та старшій вікових категоріях взяли 26 команд закладів загальної середньої освіти громади. Учні демонстрували влучність та майстерність стрільби із пневматичних гвинтівок. Результати випробування будуть ураховані в загальному підсумку за усіма видами змагань та конкурсів, передбачених грою.

Як зазначають у департаменті освіти, цьогоріч після тривалої паузи, пов’язаної з пандемією та воєнним станом, вдалося відновити офлайн-формат гри. Кульова стрільба – перше випробування в рамках гри «Сокіл» («Джура»), яке учнівські команди-рої долають у цьому році. Основний блок змагань та конкурсів, серед яких, зокрема, конкурс строю та маршової пісні, подолання туристсько-спортивної смуги перешкод, змагання з надання першої долікарської допомоги, інтелектуальна гра-вікторина та ватра представлення роїв, планують провести на початку травня.

Довідка:

«Сокіл» («Джура») – всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, що є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання дітей та молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості. Проводиться щорічно з метою виховання в учнівської молоді оборонної свідомості, патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу, формування здорового способу життя та зміцнення духовного і фізичного здоров’я дітей та юнацтва.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin