У Вінницьких Хуторах вперше відбувся великодній фестиваль «Де гаївка лунала». Донатили на ЗСУ

Організатори фестивалю розповіли, що гаївка є народною обрядовою піснею, яку співають лише на Великдень, на відмінну від веснянок. Це і пояснює назву фестивалю – «Де гаївка лунала». Він мав розлогу інтерактивну програму, яка включала народні ігри та виконання гаївок, майстер-класи з виготовлення різноманітних виробів, розмальовування паперових писанок та багато іншого.

«Велика зацікавленість населення вселяє надію, що фестиваль стане невід’ємною частиною культурного життя громади, – каже в.о. директора Вінницької централізованої клубної системи Тетяна Казанська-Гавриш. – Вінничани пишаються своїми традиціями, підтримують їх та примножують. Вони також високо оцінюють якість організації культурних заходів у місті, що неодноразово засвідчили під час опитувань Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine».

Крім того в межах фестивалю відбувся благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України, де місцеві майстри презентували свої вироби та крафтові, авторські солодощі й випічку. Завдяки спільним зусиллям було зібрано 6700 гривень на підтримку військових.

Також, діти, які взяли участь у майстер-класі з розпису імбирного печива в патріотичній тематиці, відправлять свої роботи в якості гостинців для військовослужбовців ЗСУ.

«Безмежно вдячні нашим Захисникам та Захисницям за можливість бути та творити на своїй Богом даній землі!», – говорить в.о. директора вінницької централізованої клубної системи Тетяна Казанська-Гавриш.

Організатори розповіли, що до фестивалю готувались заздалегідь, тому відвідувачі мали змогу насолодитись автентичним обрядовим фольклором, українським танцем та популярними естрадними піснями у виконанні місцевих творчих колективів та солістів будинку культури та школи мистецтв Вінницьких Хуторів та Сабарівського клубу.

«Пишаюсь вихованцями нашої школи, які гідно популяризують мистецтво та українські традиції своїми талантами», – каже директор КЗ «Вінницько-Хутірська дитяча школа мистецтв» Тетяна Висоцька.

Окрім того, учасники та гості фестивалю, депутати Вінницької міської та обласної ради – Дмитро Науменко та Сергій Кривешко, розписали велетенську «Писанку єднання».

Усі учасники дійства вкотре пересвідчились в унікальності та самобутності українських традицій.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin