Важливе за вчора. Найцікавіші новини 18 квітня, які ви могли пропустити : 19:04:2020

Важливе за вчора. Найцікавіші новини 18 квітня, які ви могли пропустити
  • Зібрали цікаві та популярні матеріали, які ми написали протягом 18 квітня. 
  • Щоб не пропустити важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» минулої доби.

«Поміняй маску на паску»: вінницькі волонтери збирають пірнальні маски для захисту медиків і пацієнтів

«Поміняй маску на паску»: вінницькі волонтери збирають пірнальні маски для захисту медиків і пацієнтів

 

Вінницькі волонтери організували акцію «Поміняй маску на паску», суть якої полягає у тому, щоб обміняти свою маску для пірнання на пасхальну випічку.  Маски передають медикам для захисту від коронавірусу, пацієнтам для підключення до постачання кисню і тим, які знаходяться на апаратах ШВЛ. 

Акцію збору пірнальних масок для лікарів, які працюють з пацієнтами хворими на коронавірус або ймовірно зараженими, волонтери ініціативної групи «Заради життя» започаткували кілька тижнів тому. Наразі завдяки цій акції вже вдалось зібрати 291 маску для лікарів та пацієнтів.

— Ми взяли за приклад практику італійських лікарів, які пірнальні маски використовували, як захист для тих медиків, які лікують хворих на коронавірус, — розповідає організаторка акції Олена Дроненко. — Ми почали збір практично одразу після запровадження карантину в країні, за цей час нам вдалось забезпечити масками всі реанімації, які працюють з COVID-19.

Продовжуючи збір масок, організатори вирішили влаштувати передсвяткову акцію «Поміняй маску на паску», як символ світла, надії та вдячності. Ви передаєте волонтерам пірнальну маску, а вони вам — паску. 

 

Вежа як морозиво, а садиба — тістечко: у Вінниці створили антистрес-розмальовки про «найсмачніші» місця

Вежа як морозиво, а садиба — тістечко: у Вінниці створили антистрес-розмальовки про «найсмачніші» місця

У Вінниці створили проект #вінницький_антистрес — це серія із п’яти розмальовок, на яких зображені «найсмачніші місця» Вінниці. Ви можете розфарбувати Вінницю на свій смак завдяки ексклюзивним розмальовках #вінницький_антистрес, які створили у Департаменті маркетингу міста та туризму та «Центрі історії Вінниці».

Як кажуть творці, зробили це «для позитиву та натхнення під час карантину». Першою з п’яти розмальовок стала Вежа — головний символ міста, але водночас ріжок крафтового місцевого морозива.  

 

Церкву у Кричанівці більшовики хотіли спалити. Селяни хитрістю врятували храм

Церкву у Кричанівці більшовики хотіли спалити. Селяни хитрістю врятували храм

Уже 101 рік церкві у селі Кричанівка Могилів-Подільського району Освятили дерев’яну будівлю, зведену без жодного цвяха, ще до встановлення в селі радянської влади — 9 травня 1919-го. Прийшли більшовики і почепили на храм замок, пізніше вирішили спалити святиню. Як зберегли храм?  Як вдалося врятуватися священику, якого вели на розстріл?

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin