Чистота міста починається з нас: у Вінниці відбулася продуктивна толока на річці Дьогтянець

Близько 20 вінничан провели ранок суботи, 22 квітня, прибираючи береги річки Дьогтянець, що протікає у Вишенському парку. За декілька годин зібрали 50 сміттєвих мішків, чимало автомобільних шин і запчастин, зламані меблі та дитячі іграшки. Комунальне підприємство «Інститут розвитку міст» виступив організатором цієї толоки.

Учасниками толоки стали ініціативні вінничани, які вже не вперше прибирають місто.

«У нас вже є така спільнота поціновувачів малих річок, які періодично приходять на наші заходи. Це люди, яких ми вже неодноразова бачили й знаємо, класно, що вони продовжують відвідувати заходи та цікавитись малими річками», – розповіла керівниця відділу інфраструктурних проєктів КП «Інститут розвитку міст» Янна Чайковська.

Окрім прибирання на річці Дьогтянець, обговорили з мешканцями й мешканками Концепцію розвитку малих річок Вінниці (https://bit.ly/3UE39ql). Учасникам показали мапу, на якій зображено всі струмки та малі річки нашого міста, а також потенційні рекреаційні простори біля них. Зокрема, висловили пропозицію додати фотозони та туристичні родзинки до найдоступніших річок.

Ознайомитися з Концепцією та додати свої пропозиції можна у формі тут: https://bit.ly/41Duzil.

Фото: Любов Колосова, Микола Геркалюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin