Вінницькі спортсмени привезли 9 нагород із чемпіонату України з велоспорту

З 17 по 22 квітня в Ужгороді проходив чемпіонат України в індивідуальній гонці на час, командний чемпіонат України (крос-кантрі), І етап чемпіонату України (шорт-трек), І етап чемпіонату України (елімінатор) з велоспорту-МТБ. У змаганнях брали участь спортсмени з Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3 та здобули одну золоту нагороду, три – срібних та чотири – бронзових.

На старт чемпіонату України з велоспорту вийшли 110 учасників. Це 13 команд з: Чернівців, Харкова, Одеси, Дніпра, Волинської, Вінницької, Хмельницької областей.

Так, за результатами велогонки спортсмени МДЮСШ № 3 здобули такі призові місця:

І етап чемпіонату України (елімінатор) серед юніорів:

1місце – Марко Білінська (ред. юнак, прізвище не змінювати);

2 місце – Олександр Дмитрик;

5 місце – Владислав Макаров.

В індивідуальній гонці на час серед юніорів:

2 місце – Марко Білінська;

3 місце – Олександр Дмитрик.

Командний чемпіонат України (крос – кантрі) серед юніорів:

3 місце – Марко Білінська, Олександр Дмитрик, Владислав Макаров;

серед чоловіків: 4 місце – Ілля Ржепко

І етап чемпіонату України (шорт -трек) серед юніорів:

2 місце – Олександр Дмитрик.

Тренер Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3 Володимир Липкань зауважив, що багато спортсменів виїхали за кордон із початком повномасштабної війни, але попри все команда йде вперед.

«Наші молоді та талановиті спортсмени будуть підіймати прапор України на змаганнях різного рівня. Адже вони невтомно працюють та тренуються», – каже тренер МДЮСШ № 3 Володимир Липкань.

Також він додав, що боротьба на змаганнях була напруженою, однак вінничани показали чудовий результат.

«Спортсмени активно готувалися та впоралися з поставленими задачами досить впевнено, як показує чудовий результат. Так, дворазовий чемпіон України із маунтенбайку Марко та багаторазовий призер чемпіонату України Олександр продовжують активно тренуватися та навчатися техніці обраного виду велосипедного спорту, удосконалюють рухові якості: рух по велотреку – вхід та вихід із віражу», – розповів Володимир Липкань.

А голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, зауважив, що така цілеспрямована робота дозволяє спортсменам досягати успіхів.

«Незважаючи на те, що багато спортсменів та тренерів виїхало або служать у лавах ЗСУ, це не зупиняє їх і дає стимул працювати ще потужніше і результативніше. Ми сильна нація і подолаємо усі труднощі», – говорить Сергій Краєвський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin