Підприємства житлово-комунальної сфери Вінниці розпочали підготовку до наступного опалювального сезону

Серед запланованого – проведення ремонтних робіт на котельнях, мережах, об’єктах водопровідного і каналізаційного господарства. Також – підготовка до зими прибиральної й снігоочисної техніки та багатоповерхових будинків житлового фонду. У пріоритеті – стала та безперебійна подача тепла, води, газу та електроенергії в оселі вінничан.

Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» у міжопалювальний сезон планує виконати поточний ремонт 48 котелень, капітально відремонтувати 2 котельні та 4 котла. Також – замінити 3,4 кілометра теплових мереж. Крім того, у планах охопити поточним ремонтом 59 ЦТП (центральних теплових пунктів) та 429 ІТП (індивідуальних теплових пунктів). Ще 3 ІТП відремонтують капітально.

Окрім того, опираючись на досвід минулого опалювального періоду, підприємство сформує необхідний об’єм твердого палива на опалювальний сезон (дрова та тріска), а також – забезпечить запас пального.

Інша теплопостачальна організація, КП «Вінницяоблтеплоенерго» запланувала провести поточний ремонт 16 котелень, 59 котлів, 7 ЦТП, 3 ІТП, 91 теплової камери. У рамках підготовчих робіт також сформують резерв твердого палива та пального.

КП «Вінницяоблводоконал», у рамках підготовки до осінньо-зимового періоду замінить 1 кілометр каналізаційних мереж, відремонтує 210 колодязів, виконає поточний ремонт 60 насосних агрегатів на КНС (каналізаційних насосних станціях) та 24 насосних агрегати на очисних спорудах каналізації. У рамках ремонту водопровідних систем підприємство здійснить поточний ремонт 52 та капітальний ремонт 3-х насосних агрегатів ВНС (водопровідних насосних станцій), ремонт і заміну 50-ти пожежних гідрантів. Також планується замінити 3,5 кілометра аварійних мереж водопроводу;

Окрім того, задля безперебійної роботи підприємства, в умовах можливого відключення електроенергії, буде сформовано запас палива для генераторів.

Акціонерне товариство «Вінницягаз» здійснюватиме комплексне приладове обстеження 479 кілометрів мереж та реконструкцію 9 ГРП (газорегулюючих пунктів); 4 ШГРП (шкафних газорегулюючих пунктів); 4 СКЗ (станцій катодного захисту).

Працівниками структурної одиниці акціонерного товариства «Вінницяобленерго» «Вінницькі міські електричні мережі» проводитимуться роботи із: заміни 16 опор повітряних ліній електропередач 10/0,4 кВ, 0,36 кілометра кабельних ліній електропередач 10/0,4 кВ та 2 кілометрів повітряних ліній електропередач 10/0,4 кВ.

Також буде здійснено плановий ремонт обладнання на 19 ТП (трансформаторних підстанціях) та 19 ТП будуть капітально відремонтовані.

Окрім того, буде підготовлено 4 пересувні лабораторії та 45 одиниць автотранспортної техніки.

Спеціалісти СО «Вінницькі центральні електричні мережі» замінять 12 опор повітряних ліній електропередач 10/0,4 кВ та 2,4 кілометра повітряних ліній електропередач 10/0,4 кВ, а також здійснять плановий ремонт обладнання 30 ТП;

Для злагодженої та безперебійної роботи всіх сфер у місті також буде здійснюватися підготовка комунальних підприємств, організацій та об’єктів благоустрою.

Департаментом комунального господарства та благоустрою було доручено здійснити наступні заходи: капітальний ремонт 51 тис. м² асфальто-бетонного покриття доріг, реконструкцію та будівництво 26,9 тис. м² вулиць та поточний ремонт 36,2 тис. м² асфальто-бетонного покриття доріг на 141 вулиці;

Також, у рамках заходів з підготовки, у Вінниці відремонтують криниці загального користування, очистять та дезінфікують колодязі питної води. У планах також сформувати запаси піско-соляної суміші (відсів) і технічної солі та підготовка спецтехніки до зими.

Не менш важливим завданням є підготовка до сталого проходження наступного опалювального сезону житлового фонду Вінницької громади з впровадженням заходів з енергоефективності.

Так, фахівці департаменту житлового господарства, у рамках поточного ремонту з підготовки об’єктів житлового фонду, доручили здійснити: поточний ремонт 20 432 м² м’якої та шиферної покрівлі, ремонт та заміну 15 507 м² інженерних мереж, заміну 121 м² старих вікон на енергозберігаючі. Окрім того, планується відремонтувати 230 електрощитових та встановити 485 світильників з акустичними вимикачами.

У рамках капітального ремонту з підготовки об’єктів житлового фонду капітально відремонтують 17 096 м² м’якої покрівлі та 7 206 м² шиферної, замінять 310 м² вікон на енергозберігаючі та виконають ремонт 10 систем електрозабезпечення.

Також важливою частиною є підготовка як громадського транспорту, так і транспортної інфраструктури в цілому, оскільки однією із пріоритетних цілей є забезпечення комфортних умов для пересування громадян.

Фахівці Вінницької транспортної компанії, у рамках підготовки планують відремонтувати 22 тролейбуси та 11 трамвайних вагонів, 0,175 км трамвайних колій та 1,6 км контактної мережі трамваїв й тролейбусів.

У департаменті міського господарства Вінницької міської ради зазначають, що важливо підготувати місто до осінньо-зимового періоду та можливих викликів пов’язаних з війною.

«Ми спільними зусиллями починаємо готувати наше місто до наступного осінньо-зимового періоду, – каже директор департаменту міського господарства Роман Фурман. – На жаль, ми й досі перебуваємо у стані війни. З огляду на досвід минулої зими потрібно бути готовими до будь-якого розвитку подій, проте відповідні комунальні служби докладуть всіх зусиль задля того, аби забезпечити комфорт для вінничан».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin