Козак та німець з келихами хмільного – символічний подарунок отримав мер Карлсруе Франк Ментруп

Вчора, 20 травня, у рамках свого візиту до Вінниці, делегація із німецького міста Карлсруе відвідала Музей моделей транспорту, де від громади їм вручили сувенір, який виготовила вінницька майстриня. Про це на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі написав очільник міста Сергій Моргунов.

«Це фігури козака та німця, що ведуть дружню розмову на фоні веж обох міст. Їх зробила вінницька майстриня Тетяна Швед», – написав Сергій Моргунов.

Очільник громади наголосив, що особливістю як Вінниці, так і Карлсруе є унікальна та розвинена транспортна система, ближче ознайомитись з якою можна завдяки експозиціям у вінницькому Музеї транспорту.

«Але це не єдиний сюрприз, який чекав на німецьку делегацію в музеї. Родзинка Карлсруе, як і Вінниці, – розвинена та унікальна транспортна система. Місто Карла може пишатись одним із найстаріших у Європі фунікулерів. А також трамваєм-потягом, який курсує у місті та з’єднує ближні населені пункти. Все це можна побачити у мініатюрі, що презентована у вінницькому Музеї транспорту», – йдеться в повідомленні.

Міський голова зазначив, що делегація залишилась з гарними враженнями від експозиції та підкреслив, що Музей моделей транспорту є чудовою туристичною локацією Вінниці, яку варто відвідати.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin