До Вінниці зі Швейцарії прибув уже 16-й трамвайний вагон «Tram2000»

У суботу, 27 травня, у рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї», до Вінниці зі Швейцарії прибув уже 16-й трамвайний вагон «Tram2000». Наразі Вінниця чекає ще на 19 таких трамваїв. Про це на своїй сторінці у фейсбук та телеграм-каналі повідомив очільник громади Сергій Моргунов.

Міський голова подякував закордонним партнерам та зазначив, що вагони із перших партій незабаром вийдуть на лінії.

«На рейки міста вагони «Tram2000» вийдуть тоді, коли завершать їх технічну та юридичну підготовку. Попередньо, запуск планується вже цього літа. Дякуємо нашим швейцарським партнерам за підтримку», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що отримані трамваї «Tram2000» відрізняються від уже звичних для вінничан «Mirage» та «Karpfen» більш комфортними умовами для пасажирів, а також певними технічними характеристиками.

У департаменті транспорту та міської мобільності зазначають, що фахівці Вінницької транспортної компанії уже працюють над адаптацією цих трамваїв до вимог українського законодавства.

«Наразі працівники транспортної компанії працюють над встановленням передніх та задніх поворотів, стоп-сигналів, дзеркал заднього виду, в тому числі лівого, встановлення інформаційної системи, а також – систем оплати проїзду. На маршрути міста перші швейцарські вагони мають виїхати у липні», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін.

Варто нагадати, що, за крайніми результатами Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine, мешканці вінницької громади позитивно оцінюють якісь транспортної інфраструктури у місті. Згідно з цим дослідження Вінниця очолює список лідерів серед українських міст за якістю транспортної інфраструктури. За цим же дослідженням наше місто сім разів поспіль визнане найкомфортнішим для життя серед обласних центрів та найбільших міст України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin