За життя 52-річної хворої на коронавірус борються лікарі Вінницької ЦРКЛ. Це поки єдина пацієнтка на апараті ШВЛ.

Ми вже писали, що Вінницька районна лікарня визначена опорною у Вінницькій області у першій хвилі COVID-19. Сюди звозять хворих з усіх районів. Вже заповнені інфекційне і терапевтичне відділення. А днями у пологове привезли й породіллю з немовлям. У жінки виявили коронавірус.

– В «інфекції» зараз перебувають п’ятеро пацієнтів з підозрою на Сovid. У терапії 12 хворих з легкою та середньою важкістю захворювання. Ще двоє у реанімації. Це люди з групи ризику, їм до 60 років. Один пацієнт має легеневу гіпоксію, тому на кисневій підтримці. У жінки з Бару стан погіршився, і її підключили до апарату штучної вентиляції легень, — повідомив головний лікар Олександр Кривов’яз.

Днями із 2-го пологового Вінниці сюди перевезли породіллю з немовлям. За словами медиків, у молодої мами легка форма коронавірусу. А дитятко абсолютно здорове.

Інфекціоністи лікарні застерігають:

– Має насторожити висока температура, яка не збивається парацетамолом довгий час, ускладнене дихання — задишка, частий сухий кашель. Хвороба може розвиватися як за декілька годин, так і за кілька днів, — каже завідувач інфекційним відділенням Вінницької ЦРЛ Олена Гнатюк.

Лікарі наголошують, що хворі із легкою та середньою важкістю коронавірусу одужують за 2-3 тижні. Важким хворим, щоб подолати «китайський вірус», потрібно до двох місяців.