Представникам сфери HoReCa розповіли про затверджені у 2023 році міські програми підтримки бізнесу

Зустріч організували 12 червня у туристичному хабі Visit Vinnytsia для представників сфер туризму та гостинності, які провадять свою діяльність у Вінницькій міській територіальній громаді. Йдеться про готелі, хостели, кафе, ресторани, турагенції тощо.

Саме для них представники департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради розповіли про муніципальні програми підтримки бізнесу, які діють у 2023 році.

Йдеться про часткову компенсацію за рахунок коштів бюджету громади за:

  • витрати на загальнообов”язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця (рішення – http://surl.li/hswmn);
  • відсотки за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва (рішення – http://surl.li/hswmz);
  • пільгове придбання автономних джерел живлення (сонячні електростанції, гідроенергетичні установки, вітрогенератори) суб’єктам мікропідприємництва (рішення – http://surl.li/hswmg).

Із вінницькими готелярами та рестораторами зустрілись директор департаменту економіки і інвестицій Максим Мартьянов, заступниця директора департаменту Ірина Черната і начальниця відділу підтримки бізнесу департаменту Юлія Дзісь.

Якщо перші дві програми діяли у місті в попередні роки (зокрема, як відповідь на виклики пандемії коронавірусу), то програма часткової компенсації придбання автономних джерел живлення є найновішою (прийнята 28 квітня поточного року).

«Порядок часткової компенсації витрат за придбання автономних джерел живлення з’явився серед іншого як відповідь на масовані обстріли енергетичної інфраструктури України, які призвели до того, що бізнес працював або не на повну, або взагалі був на простої. У зв’язку з цим виникло питання, що треба дати нашому бізнесу підтримку і альтернативу. Крім цього, встановлення автономних джерел живлення дає можливість стати більш незалежним і зекономити на своїх витратах. І третій аспект, на якому також наголошу – це те, що Вінниця стала першим містом в Україні, яке доєдналося до Зеленого курсу. Це довгострокова програма ЄС по суттєвому зниженню використання викопних джерел палива до 2050 року і переходу до циркулярної економіки», – розповів Максим Мартьянов.

Також він зазначив, що величина обсягу часткової компенсації витрат на придбання автономних джерел живлення складає 30% від сплачених суб’єктом мікропідприємництва податків до бюджету Вінницької міської територіальної громади за 2022 рік, але не більше фактичних витрат на придбання автономних джерел живлення.

Детальніше про актуальні програми підтримки для малого та середнього підприємництва, а також інші корисні посилання для бізнесу дізнавайтесь на сайті Вінницької міської ради у розділі «Підтримка бізнесу»: https://www.vmr.gov.ua/pidtrymka-biznesu

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin