У Вінниці продовжують видавати продуктові набори багатодітним родинам

Сьогодні, 15 червня, у рамках ініціативи «Вінничани важливі», започаткованої міським головою Сергієм Моргуновим та за підтримки Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, продовжили видавати чергову допомогу багатодітним родинам. Працівники департаменту соціальної політики у співпраці із депутатським корпусом передають пакунки з макаронними виробами сім’ям, які мають від трьох і більше дітей, а також перебувають на обліку в департаменті соціальної політики.

Всього таку допомогу отримає близько 2 тисяч багатодітних родин. По вісім кілограмів макаронних виробів кожна. На сьогодні запросили понад 200 таких сімей. Видаватимуть допомогу за заздалегідь сформованими списками. Тим, хто може отримати таку допомогу – телефонують фахівці департаменту соціальної політики міської ради й запрошують за адресою:
вул. Соборна, 68 (колишній кінотеатр імені М. Коцюбинського) з 10 до 15 години.

Як розповіла директорка департаменту соціальної політики Валентина Войткова, у Вінниці продовжують підтримувати як внутрішньо переміщених осіб, так і вінничан.

«Зараз в Україні воєнний стан. Хтось втратив роботу, в когось важкі матеріальні та побутові умови, в когось є інші складнощі. А коли велика сім’я – це і витрати більші. Тому ми постійно моніторимо ситуацію, щоб кожен відчув підтримку», – каже Валентина Войткова.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Олександр Мельник зазначив, що штаб долучається до надання допомоги усім, хто її потребує.

«Ми систематично допомагаємо соціально незахищеним верствам населення. Наразі, завершуємо видачу олії та розпочинаємо роздачу виробів з борошна», – каже Олександр Мельник.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб акумулює допомогу від українців, так і від закордонних партнерів та міст-побратимів.

“Гуманітарна допомога надходить в залежності від потреб нашого штабу. Це і продукти харчування тривалого зберігання, і медикаменти, і генератори та багато іншого. Ми постійно інформуємо, що є в малій кількості, і багато хто відгукується на наші запити, тим самим роблячи добру справу», – зазначив координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Ярослав Матвійчук.

Координатор Міжрегіонального гуманітарного штабу Дмитро Науменко зазначив, що допомога незахищеним верствам населення дуже важлива, особливо під час воєнного стану.

«Наразі до штабу за допомогою звертається багато людей, важливо допомогти кожному, – каже Дмитро Науменко. – Також хочу зазначити, що під час сесій міської ради ми постійно розглядаємо питання щодо виділення коштів на підтримку вінничан».

Сьогодні прийшла отримати макаронні вироби вінничанка Мая Нізіцька. Розповідає, має п’ять дітей й допомога від Вінницької міської ради є для її сім”ї важливою, адже ціни ростуть, а дітей готувати потрібно.

«Допомогу отримую не вперше. Раніше давали допомогу у вигляді мішка борошна, мішка цукру, олію, а зараз видають макарони. Сім’я велика, багато готую, тому дуже для мене ця допомога суттєва”, — каже багатодітна мати.

Вінничанка Ольга Нечипорук також отримала 8 кілограмів макаронних виробів. Каже, це суттєва підтримка та економія сімейного бюджету.

“Це ми вже отримали третю допомогу. І я задоволена, що сьогодні надають саме такий продовольчий пакунок. Мої діти обожнюють макарони. Донька буває готує пасту для всієї сім”ї з різними соусами”, — пригадує жінка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin