На декількох локаціях у Вінниці тестують створення міських лук

Луки Вінниці – це поєднання краси та користі, даний проєкт зі створення міських лук вже реалізують на декількох ділянках, а щоб для містян ці локації не здавалися просто недоглянутими територіями – біля них встановили інформаційні таблички, які пояснюють мету проєкту «Луки Вінниці» та переваги такого озеленення.

Наразі проєкт тестують на роздільних смугах по вулиці Келецькій (від трамвайної зупинки «Ринок «Вишенька» до Барського шосе), між дорогою та трамвайними коліями по Барському шосе, по вул. Енергетична та у Вишенському парку. Саме у Вишенському парку нещодавно засіяли нову квітучу луку. Крім того, КП «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» виділили там ще одну зелену ділянку, де обмежили косіння.

«Невдовзі на тестових ділянках буде плановий літній покіс, але вже зараз ми хочемо більше розповісти мешканцям та мешканкам Вінниці про цей проєкт та користь, яку таке озеленення приносить місту. Сподіваємось, містяни оцінять та полюблять луки так, як любимо їх ми», – розповіла експертка з озеленення та екології «Інституту розвитку міст» Любов Колосова.

Виготовити інформаційні таблички змогли завдяки фінансовій підтримці фундації EID Ukraine, а встановлювали – працівники КП «Вінницязеленбуд».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin