У Вінниці для жителів міста Бахмут та всього району відкрили Консультативно-координаційний центр

«Бахмутський район єднає» – Консультативно-координаційний центр підтримки населення під такою назвою відкрився сьогодні, 21 червня, у Вінниці. Розташовуватиметься він у Прозорому офісі на проспекті Космонавтів,30. Це вже четвертий центр, який створений на території нашої громади для допомоги вимушеним переселенцям різних куточків України. Відповідно, було також укладено Меморандум про співпрацю між Бахмутською районною державною адміністрацією Донецькою районною військовою адміністрацією та Вінницькою міською радою.

Свої підписи під документом поставили заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович та перший заступник голови Бахмутської районої державної адміністрації, районної військової адміністрації Роман Большаков.

Як зазначив Роман Большаков, потреба у відкритті такого Центру назріла вже давно, оскільки тільки у Вінниці більше 1500 внутрішньо переміщених осіб із Бахмутського району. Усі вони потребують всебічної підтримки.

«До початку повномасштабної агресії на території Бахмутського району проживало понад 220 тисяч населення. Станом на тепер , згідно з останніми списками, залишилося приблизно 18 тисяч , тобто 80 % населення виїхало у більш безпечні регіони. Тому Донецькою обласною державною адміністрацією і нашою адміністрацією було прийнято рішення про створення таких центрів у місцях куди найбільш згуртовано переїхали жителі нашого району. Наразі такі діють у Дніпрі, Києві, Хмельницькому. Тепер маємо новий хаб у Вінниці, – зауважив під час відкриття Центру Роман Большаков. – Хочу висловити подяку Вінницькій міській раді й її голові та Донецькій ОДА та її керівнику за всебічну підтримку цієї ініціативи і маю надію, що гуманітарні організації й ті, які знаходяться на даних територіях надаватимуть посильну допомогу у соціальних і гуманітарних питаннях мешканцям Бахмутського району».

Своєю чергою заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович розповіла, що на сьогодні у Вінниці проживає 46 тисяч переселенців із різних куточків України і влада робить усе необхідне для створення для них сприятливих умов для адаптації у новому середовищі та гідного проживання.

«Ми вважаємо усіх переселенців вінничанами і намагаємося створити такі умови, щоб люди дійсно могли поспілкуватись, проконсультуватись, зустрітись. Ми завжди раді співпраці з громадськими нашими організаціями і міжнародними фондами. За більш як рік вони стали для нас справжніми партнерами. Вони допомагають в усіх тих питаннях, що є нагальними для людей, які перемістилися і знайшли прихисток у Вінниці», – зазначила Галина Якубович.

За її словами, Центр «Бахмутський район єднає» отримав приміщення зручне не лише територіально, оскільки знаходиться у центрі міста, а й через сусідство із Прозорим офісом. Тобто усі питання можна вирішити на місці: звернутися та отримати необхідні консультації та послуги.

«Бахмутці будуть залучені до різних проєктів міста. Це, зокрема, допомога із літнім оздоровленням дітей, туристичні ексекурсії, всебічна психологічна підтримка та гуманітарний і соціальний супровід», – додала вона.
Хаб у Вінниці стане затишною домівкою для дорослих та дітей, переконана і керівниця Консультативно-координаційного центру підтримки населення «Бахмутський район єднає» Лариса Герасимова.

«Я дуже вдячна міському голові Сергію Моргунову за те, що нам було виділене дуже зручне приміщення, виконані ремонтні роботи, облаштовано меблями, проведений інтернет, тобто створені всі необхідні умови для роботи. Ми дуже вдячні за чуйність, людяність, взаєморозуміння, а найголовніше, що мешканці Бахмутського району отримали ще одне затишне місце, де вони зможуть отримати інформаційну, консультаційну, соціальну, гуманітарну, правову допомогу, медичні послуги та сприяння у вирішенні питань працевлаштування. А ще зустрітися зі своїми земляками, поспілкуватися, поділитися проблемами, отримати поради та обмінятися контактами», – каже Лариса Герасимова.

«Вінниці дуже дякуємо за те, що вона прихистила наших мешканців. Це чудове місто, воно зустрічає чарівними трояндами, порядком і затишком. Я думаю, що мешканцям нашого міста буде тут дуже цікаво та комфортно, – зазначила своєю чергою заступниця директора департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації Людмила Романенко.

На відкритті Центру засвідчили своє сприяння і допомогу у його роботі і представники численних громадських організацій. Свої домовленості вони також закріпили підписанням окремих меморандумів із Бахмутською районною державною адміністрацією та військовою адміністрацією. Це, зокрема, БФ «Право на захист», КНПЗ «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», ГО «Об’єднання переселенців «Спільна справа», ГО «Френдзона».

Вже відзавтра Консультативно-координаційний центр підтримки населення «Бахмутський район єднає» запрацює на повну. Адреса Центру: вул. Космонавтів, 30, 4 пов., офіс 412. Контактний телефон: +380 99 137 51 75.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin