У Кракові на ІІІ Європейських іграх – 2023 спортсмени із Вінниці здобули нагороди

З 22 червня по 2 липня у польському місті Кракові тривають ІІІ Європейські ігри, в яких нашу державу представляють 263 спортсмени. У складі збірної команди України – п’ятеро спортсменів з Вінниці. Один з них – Дмитро Даниленко – був у складі четвірки, яка брала участь у змаганнях на дистанції 500 метрів у веслуванні на байдарках і каное. Ця команда посіла другу сходинку п’єдесталу. Своєю чергою Роман Кокошко у штовханні ядра з результатом 20,46 м став срібним призером.

Також на цих змаганнях у веслувальному слаломі змагатимуться за першість вінничани Сергій Совко, Олександр Федоренко та Вікторія Добротворська, а зі стрільби кульової – Олег Царьков.

У межах Європейський ігор–2023 спортсмени з 48 країн борються за медалі, а також за право виступити на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

Голова комітету по фізичні культурі та спорту ВМР Сергій Краєвський нагадав, що спортсменів з росії та білорусі не допустили до Європейських ігор–2023 через війну в Україні.

«Бути частиною європейського спорту досить важливо, сьогодні наші спортсмени показують силу духу та характеру, попри усі перешкоди, які стоять на їхньому шляху. Пишаємось нашими досвідченими спортсменами та бажаємо успіху тим, хто тільки почав свій тернистий шлях до олімпу», – говорить Сергій Краєвський.

Веслувальник Дмитро Даниленко зауважив, що дуже приємно повертатись із медалями додому.

«Брати участь у Європейських іграх – це почесно, але повертатись додому із медалями – приємніше в рази! Дякуємо усім, хто вірить, підтримує і вболіває за нашу команду! Дякуємо вболівальникам на трибунах і тим, хто був перед екранами телевізора. Ваша енергія дає нам сили! Далі – тільки більше!» – каже Дмитро.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin