До міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками у Вінниці відбувся XV футбольний турнір

У Вінниці 28 червня на стадіоні ліцею № 18 команди з різних областей України зіграли у футбол. Це вже 15-й турнір, який у нашому місті проводять до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками.

У турнірі «Футбол проти наркотиків» взяли участь 9 команд зі всієї України, а також акцію підтримали команда поліції Вінниці та команда Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Минулоріч саме курсанти цього вишу отримали перемогу в турнірі, і цьогоріч теж старанно готувались аби вибороти перемогу.

“У наших курсантів щоранку зарядка, а також двічі на тиждень у них півторигодинні заняття спортом і плюс тричі на тиждень спортивно-масова робота, під час якої ввечері вони грають у футбол та баскетбол. Але складність полягає в тому, що наша футбольна команда зараз не у повному складі, оскільки багато хлопців нині захищають нашу країну від агресора. Тому є усі шанси, що цьогоріч ми перемогу можемо і не здобути”, — поділився викладач кафедри спортивного виховання Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба Сергій Гарбуз.

Організатор Акції директор ГО «Міжнародна Антинаркотична Асоціація, Вінниця» Олександр Волошин зазначає, що її метою є популяризація серед молоді стилю життя, вільного від наркотичних речовин, а спорт – це найкращий спосіб.

“Учасниками футбольного турніру — переважно люди, які одужують від хімічної залежності. Вони наразі знаходяться в ремісії від місяця до 12 років і на даний час проходять реабілітацію. Таким заходом ми хочемо показати що залежність не вирок, її можна позбутись та жити повноцінним життям”, — розповів директор ГО «МАА Вінниця» Олександр Волошин.

Після розминки команд відбулось відкриття турніру. На заході були присутні представники усіх департаменти які опікуються соціальною сферою Вінницької міської ради аби підтримати людей, які стали на шлях без залежності.

“Ці люди пройшли нелегкий шлях від залежності до соціалізації в звичайне життя. Вони своїм прикладом показують, що можна почати все з чистого аркушу та жити в соціумі без залежності. Міська рада завжди намагається підтримувати Громадську організацію “МАА” та надавати фінансову допомогу людям нашої територіальної громади для боротьби зі шкідливими та згубними звичками. Ми сподіваємось що дана акція продовжить своє існування й надалі буде показувати, що гарне і здорове життя поруч із тобою”, — зазначила директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

На знак підтримки ГО «МАА Вінниця» директорка департаменту Валентина Войткова вручила Подяку очільнику закладу Олександру Волошину. Його відзначили за активну життєву позицію, громадську діяльність та високий професіоналізм.

Привітала учасників турніру і директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська. Вона наголосила: “Цим заходом ми хочемо показати, що у нас є такі проблеми і є люди, які потребують допомоги. Але в той же час вони є прикладом того, що ніколи не пізно почати нове життя”.

Цьогоріч улюблена гра зібрала на полі близько 100 учасників. За кількістю голів перемогу здобула команда “На Грані” із Вінниці, друге місце у матчі виборола команда Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, а бронзові медалі – у команди «Байрактар» із Вінниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin