“Продовжуємо допомагати один одному”: з Вінниці до Сумщини відправили техніку для ліквідації наслідків обстрілів

Вінниця відправила в Білопілля, що на Сумщині, екскаватор. Місто знаходиться за 30 км від кордону з Росією та потерпає від ворожих ракетних та артилерійських ударів.

Як повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїх сторінках у фейсбуці та телеграмі, техніка їде для ліквідації наслідків обстрілів, зокрема, розборів завалів.

“Продовжуємо допомагати один одному, громади громадам. В цьому – сила українців”, – зазначив очільник міста.

Раніше, в травні, Вінниця, спільно з представниками будівельного підприємства “Містобудмонтаж” відправила в Білопілля автокран вантожопідйомністю 14 тонн.

Учора, 29 червня, відбулась відправка ще й екскаватора марки “БОРЕКС”. Для доставки, його завантажили на спеціальний трал. Уже найближчим часом цей екскаватор на базі трактора зможе приступити до виконання необхідних робіт.

“Білопілля – це районний центр Сумської області. Місто знаходиться в зоні досягнення реактивних систем залпового вогню, через що страждає від постійних обстрілів. Тому їм потрібна техніка для розбору завалів, – розповідає директор департаменту житлового господарства Віталій Місецький. – У нас був запит від керівництва Білопільської міської ради надати посильну допомогу. Відтак, міський голова Вінниці Сергій Моргунов дав доручення опрацювати це питання та знайти придатну до використання техніку”.

Екскаватор, який відправили вчора, передали вінницькі житловики. Транспортний засіб раніше використовувала вінницька житлово-управляюча компанія “Київська”.

“Наш екскаватор має вагу чотири тонни, він працював не один рік, але попри це він в досить хорошому стані, крім того, ми його оновили, тож він може добре виконувати необхідну роботу: навантажувати, розбирати завали, рити котловани тощо”, – зазначає керівник управляючої компанії “Київська” Сергій Брацлавський.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin