У Вінниці багатодітні сім’ї долучились до плетіння маскувальних сіток для Захисників та Захисниць України

Сьогодні, 6 липня, в межах заходів з нагоди Дня родини, що щорічно відзначається 8 липня, багатодітні сім’ї, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики долучились до патріотично-просвітницького заходу «Дружна родина – міцна Україна!». Діти разом із батьками плели маскувальні сітки для наших Захисників та Захисниць, аби вберегти їх життя від ворожої кулі.

Понад 35 учасників взяли участь у заході «Дружна родина – міцна Україна!». Як зазначають організатори, ініціативу допомоги нашим Героям проявили дітки із багатодітних сімей. Вузлик до вузлика – саме таким методом працює над своєю ділянкою для плетіння сітки Матвій. Зізнається, що хоча вперше займається цією справою, вона вдається легко.

«Мені вистачило 5 хвилин, щоб зрозуміти, як правильно вплести стрічку з тканини у сітку. Мені подобається, що я можу самостійно допомогти нашим воїнам», — розповів хлопчик.

Вінничанка Світлана прийшла на сьогоднішній захід із трьома дочками. Каже, що також не відстає від ритму дівчаток і намагається швидко та якісно заповнити кожну клітинку у сітці кольоровою стрічкою.

«Це вже не вперше ми долучаємось із дітками до допомоги нашим Захисникам. Вважаю, що потрібно частіше організовувати подібні заходи, щоб спонукати інших долучатись до допомоги нашим Героям, бо війна, на жаль, триває», — розповіла жінка.

Ініціатива плетіння маскувальних сіток виникла у дітей та батьків із багатодітних сімей Вінницької громади, які звернулись з проханням до департаменту соціальної політики. Очільниця департаменту Валентина Войткова зазначила, що, об’єднані доброю справою, містяни пришвидшують спільну перемогу, тому вирішили підтримати ідею та організувати захід під символічною назвою «Дружна родина – міцна Україна!».

«В час, коли країну охопила війна, кожен свідомий громадянин намагається бути корисним і допомогти Збройним Силам України перемогти ворога. Потрібно об’єднуватися і сьогоднішній захід є тому прикладом. Дітки своїми маленькими ручками роблять велику справу яка може врятувати не одне життя наших Захисників та Захисниць», – говорить Валентина Войткова.

Зазначимо, ініціативу підтримали і в Міжрегіональному координаційному гуманітарному штабі.

«Війна не відміняє дитинство та не відміняє благодійність. Ми раді бачити свідоме підростаюче покоління, яке розуміє, що лише гуртом ми можемо чогось досягти, і якщо ми робимо щось разом – командою або ж родиною – тоді у нас усе і виходить», — зазначила координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Куца.

«Родина – найцінніше, що може бути в незалежній демократичній, соціальній, правовій державі. Я хочу насамперед подякувати батькам за те, що вони обрали таку місію – продовжувати нашу українську культуру. Своїми ручками дітки вклали частинку своєї душі та передали її тим воїнам, які роблять нам той спокій й забезпечують життя саме на території Вінниччини», — наголосила координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тетяна Побережна.

На завершення заходу усі сім’ї отримали солодкі подарунки за ініціативність та внесок у добру справу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin