Для людей без постійного місця проживання та маломобільних ВПО у Вінниці запрацює заклад із надання соціальних послуг

Сьогодні депутати міської ради на черговому засіданні сесії проголосували про надання фінансової підтримки громадським організаціям, які опікуються соціальним захистом бездомних осіб у Вінницькій територіальній громаді.

Відповідно до Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики Вінницької міської територіальної громади на 2022-2026 роки», виділять 431 тисячу гривень на проведення поточного та капітального ремонту приміщення, яке використовуватиметься для надання притулку, зокрема у нічний час, людям, які не мають власного даху над головою або перебувають у кризовій ситуації.

«Це буде сформований, так званий, соціальний хостел, де люди матимуть можливість помитися та випрати одяг. Окрім найнеобхіднішого безхатченки за потреби зможуть отримати медичну, психологічну і правову допомогу. Є можливість відновити документи. Фахівці також допомагатимуть їм із соціалізацією. Сподіваюсь, що новий Центр налаштує цих людей на зміну свого життя на краще», – зауважила очільниця департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Перші будівельні роботи на об’єкті розпочались у 2022 році, а саме були встановлені нові пластикові вікна та вхідні двері. Також прокладені водопровідні труби та нова підлога, відремонтований колодязь. Крім того, вже закуплено меблі та побутова техніка: двоярусні ліжка, стільці та столи, холодильник, пральна та сушильна машина, матраци та комплекти білизни.

Заклад розрахований на 30 місць, із відокремленими кімнатами для чоловіків та жінок. Закінчити усі підготовчі роботи та відкрити заклад планують уже восени.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin