У Вінниці відбувся профорієнтаційний майстер-клас для соціально незахищених верств населення

13 червня, у Вінниці відбувся профорієнтаційний майстер-клас з сучасних затребуваних професій. Організатор події – департамент соціальної політики міської ради, співорганізатор – Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб. Популярні професії змогли освоїти родини з числа загиблих Захисників та Захисниць, сім’ї опікунів та піклувальників, а також внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку в департаменті соціальної політики.

Подія відбулась у Вінницькому обласному молодіжному центрі “Квадрат” у межах заходів до Всесвітнього дня навичок молоді. Освоїти нові ніші на ринку праці прийшли близько 100 учасників. Організувати профорієнтаційний захід допоміг Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб.

«Дуже важливо розповідати людям про сучасні професії, їхні особливості. А також – про можливості, які вони відкривають. А такі події як профорієнтаційний майстер-клас допомагають у цьому!», – каже координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Куца.

Як зазначають організатори заходу, зокрема перша заступниця директора департаменту соціальної політики Наталія Паламарчук, метою такої щорічної події є допомога у вирішенні проблем безробіття сучасної молоді.

«Для того, щоб допомогти у визначенні пріоритетів щодо вибору майбутньої професії для підлітків, а також посприяти в перекваліфікації дорослих, власне, і була організована ця зустріч. Незалежно від віку можна отримувати нові знання та розвиватися. Сучасні роботодавці дедалі частіше шукають не просто виконавців, а людей, які готові мислити поза шаблонами. Працівник майбутнього повинен бачити «крізь час» й втілювати в життя ідеї, котрі до цього ніхто не пропонував», — зазначила Наталія Паламарчук.

На профорієнтаційному майстер-класі учасників познайомили із перспективними напрямками в б’юті індустрії, із професією мобільного креатора, а також розповіли про створення креативного фото і відео контенту на смартфоні, крім того слухачам допомогли зрозуміти усі нюанси СММ-просування.

Засновниця школи-студії візажу та стилю “Колібрі” Людмила Килимнюк розповіла, що попри воєнний стан в країні, ринок праці все одно потребує чимало нових фахівців у сфері краси.

“Б”юті індустрія зазнала певних змін у нас в країні, адже багато салонів краси із працівниками були змушені виїхати за кордон та надавати свої послуги там. Таким чином в Україні зменшилась кількість майстрів і це призвело до розширення та створення нових робочих місць. Спробувати себе у ролі майстра візажу чи інших напрямів не так важко. Головне – це бажання, і, повірте, все вийде”, — каже Людмила Килимнюк.

Також, як зазначають організатори, реалізація цієї ініціативи не була б можливою без участі спікерів, а саме Людмили Килимнюк, Крістіни Візер та Ірини Килимнюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin