Для вінницької молоді провели зустріч з психологом, де обговорили поняття сепарації та психологічного дорослішання

Минулого тижня у Вінниці відбувся черговий освітній захід для молоді. На зустрічі з психологом учасники говорили про те, що таке сепарація та чому часом буває важко відокремитися від батьків. Тренінг організували фахівці відділу молодіжної політики спільно з Вінницькою молодіжною радою.

У креативному просторі “Артинов” впродовж двох годин молоді люди виконували психологічні вправи під керівництвом психологині Яни Стоцької. Понад 20 учасників розповідали про своє розуміння поняття “сепарації” та “психологічного дорослішання”.

Як зазначила психологиня, сепарація — це природній поступовий процес психологічного та фізичного відокремлення дитини від батьків, який починається з трирічного віку.
На заході також говорили про те, як розпізнати та зрозуміти, що діти готові до незалежності, а також про те, як забезпечити з батьками здорову комунікацію та взаємну підтримку під час цього переходу.

“Для кожного з нас має велике значення якісне життя. Діти та підлітки, а часом і дорослі люди, не завжди розуміють своє призначення. Тож цей захід був присвячений тому, щоб допомогти знайти своє місце у світі та реалізувати власні цілі та мрії. Звісно, без підтримки з боку батьків тут не обійтися. Тож психологиня розповідала учасникам тренінгу про те, які процеси відбуваються під час дорослішання та як саме зберегти теплі та хороші стосунки з рідними”, — розповіла начальниця відділу молодіжної політики Вінницької міської ради Юлія Мончак.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin