Збивали кеглі та раділи спілкуванню: Гумштаб вже вшосте провів захід для найменших мешканців Вінницької громади

Літо триває, тож для найменших містян та гостей Вінниці продовжують організовувати розваги в межах акції “Діти мають право на дитинство”. Сьогодні, 26 липня, малеча побувала у боулінгу, де спробувала власні сили та гру в команді. Вкотре ініціатором проведення дитячого відпочинку виступив Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно із Вінницькою міською радою.

Збивали кеглі та обирали зручні шари, щоб набрати найбільше балів, діти Захисників та Захисниць України, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, хлопчики та дівчатка з багатодітних сімей, а також діти-сироти/напівсироти.

“Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу продовжує підтримувати людей, яким необхідна допомога. Зокрема, впродовж літа організовуємо цікаве дозвілля для маленьких вінничан. Сьогодні, це вже шостий захід, який відбувається в межах акції “Діти мають право на дитинство”. Тут зібралися 100 дітлахів, які разом із батьками долучилися до боулінгу у ТРЦ Мегамолл”, — розповів депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Науменко.

Серед тих, хто сьогодні вправлялися у боулінг, були й двоє діток з міста Рубіжне, Луганської області. На захід завітали разом з мамою. Оксана Черевань переконана, що такі заходи необхідні для малечі, які наразі переживають війну. “Я з дітками вперше у боулінгу. Колись ми з сім’єю постійно відтягували похід на гру, але сьогодні вирішили не зволікати і обов’язково прийти, адже за час перебування у Вінниці мало де були з малечою. Дякуємо організаторам за таку можливість дітям побути у колі однолітків та разом із батьками провести час», — каже пані Оксана.

“Бачимо, що сьогоднішній захід був корисним та цікавим для наших учасників акції. Надалі в планах чимало активностей, які, сподіваємось, сподобаються малечі, адже такі заходи дуже потрібні, адже дітки повинні відволіктись від подій війни й дійсно мати дитинство. Розважатися, сміятися, гратися та вчитися новим речам”, – зауважила депутатка Вінницької міської ради Катерина Поджаренко.

Координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Андрій Андреєв переконаний: ” Піклування та увага – це те, чого найбільше потребують дітки. Попри війну вони мають мати умови для відпочинку”. 

Цього дня не обійшлося і без тортика та свічечок. Під час гри, одного з учасників, а саме юного-переселенця В’ячеслава, гуртом привітали з Днем народження.

На завершенню дійства, ще одним приємним сюрпризом для малечі стало вручення подарунків. Депутатка Вінницької міської радим та засновниця БФ «Вінниця – комфортне та безпечне місто» Катерина Поджаренко на згадку про подію презентувала всім дітлахам сонцезахисні окуляри, які стануть у нагоді цього літа.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin