«Під спалахи сирен та блискавиць»: на базі Вінницької центральної міської бібліотеки імені І.Бевза відбувся літературний вечір

У неділю, 6 серпня, відбувся перший серпневий захід у межах проєкту «Під спалахи сирен та блискавиць» на базі Вінницької центральної міської бібліотеки імені І.Бевза. Подія пройшла у форматі Open Air та об’єднала вінницьких поетів, музикантів та фотографів. Понад дві години вони декламували власну поезію та співали патріотичні пісні у сучасній обробці.

Директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька, підкреслила, що проєкт «Під спалахи сирен та блискавиць» вже другий рік об’єднує творчих особистостей, небайдужих до нашого сьогодення.

«Вони своєю творчістю доводять, що слово – це дійсно зброя. І саме бібліотеки слугують тими майданчиками, де учасники проєкту можуть поділитися літературним доробком, своїми переживаннями, силою духу. Приємно, що проєкт відкриває нові імена і знайомить з ними наших користувачів», – говорить Олена Заквацька.

Одним із тих, хто читав свою власну лірику був Дмитро Луняка, якого в мирному житті знають як поета, перекладача, філолога, журналіста та бібліотекаря. Але з початку повномасштабного вторгнення чоловік став на захист України в лавах Збройних Сил.

У своїй поезії Дмитро Луняка розповідає про війну, кохання, біль, розпач і всеосяжне бажання жити у вільній країні. Вони торкнулися глибин душі всіх присутніх на заході.
Незмінними спікерами проєкту «Під спалахи сирен та блискавиць» виступили Анастасія Дворницька та Леонід Борозєнцев.

«Локація центральної бібліотеки дозволяє робити мистецькі вечори вільними для всіх бажаючих. Це дозволяє виходити на ще більші площі та залучати ще більше коло однодумців», – говорить Леонід Борозєнцев.

«Ми продовжуємо збирати літературні майданчики, виносити українську культуру в маси, популяризувати сучасну поезію, давати змогу реалізуватись молодим авторам. Щоразу ми намагаємось об’єднувати різних людей, часто з”являються обличчя, які давно не відвідували подібних заходів, і це означає, що ми працюємо у правильному напрямку», – додає Анастасія Дворницька.

На літературному вечорі були присутні митці, такі як: Олександр Трубніков, Альона Нікітіна, Тетяна Шкурак, Олег Крушельницький, Олексій Скрипаченко, Віра Гранатова, Оксана Мамчур, Ірина Малярська, Вероніка Остапчук, Галина Рибачук-Прач, Олена Кривко-Тарасюк, Олександр Рак, Катерина Кириленко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin