У Вінниці приступили до ремонту 28 криниць громадського користування

У Вінниці приступили до поточного ремонту криниць загального користування у приватному секторі. У плані на оновлення – 28 об’єктів. Саме стільки заявок подали квартальні комітети. Об’єм робіт різний: від заміни даху чи хатинок до ремонту елементів конструкцій, як то корба, бетонні відмостки. Як розповіли в Асоціації органів самоорганізації населення міста, задля утримання таких важливих джерел питної води у належному стані – відповідні заходи проводяться щороку. Наразі здійснити їх передбачають протягом серпня-вересня.

Дуже важливо вчасно ремонтувати криниці, каже голова Асоціації органів самоорганізації населення міста Наталія Панчук: «Передусім звертаємо увагу на безпечність усіх елементів та зручність у користуванні. Це має значний вплив і на якість води. Прикладом із заміною накриття покращується герметичність колодязів, до них не потрапляють дощові води, пил і тому подібне».

За її словами, значення криниць, як важливого джерела питної води, не можна недооцінювати, а особливо в умовах війни.

«Адже всі ми пам’ятаємо про російські удари по об’єктах критичної інфраструктури України минулого року. І така загроза зберігається й цьогоріч. Тож, на такі випадки маємо мати план «Б». Якщо агресор виведе з ладу гідравлічні споруди, водопровідні насосні станції тощо, саме криниці загального користування можуть стати справжнім рятівним колом. Загалом у Вінниці таких 617, більшість з яких – 450 – знаходяться у приватному секторі», – зазначила Наталія Панчук.

Підрядна організація на своїй базі вже завершила всі зварювальні роботи – металеві конструкції готові до встановлення. Крім того, де необхідно буде замінено лавочки, відра, корби, проведено бетонування відмостків, відремонтовано верхні кільця колодязів, дашки та хатинки.

«Роботи стартували цього понеділка. Підрядник здаватиме об’єкти, як-то кажуть, під ключ. По завершенню ремонту, криницю почистять та пофарбують. А свідчення того, що нею можна буде користуватися, стане відповідне оголошення, прикріплене на видному місці», – зауважила Наталія Панчук.

Варто зазначити, що якість води у криницях знаходиться під пильним наглядом фахівців Держспоживслужби, які періодично беруть проби та через квартальні комітети інформують населення про стан води.

Також щовесни та восени органи самоорганізації населення разом із департаментом комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради замовляють послугу із хлорування всіх криниць. В результаті такої процедури підтримуються належні безпекові характеристики води.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin