Музиканти Вінницької дитячої школи мистецтв гідно представили Вінницю на міжнародному конкурсі «ART-Геній»

Представники Вінницької дитячої школи мистецтв гідно представили Вінницю на міжнародному двотуровому конкурсі «АRT-Геній», який відбувся в Києві. Перемоги здобули Станіслав Плотко та його концертмейстер і мама Вероніка Плотко.

Станіслав Плотко навчається шостий рік у школі мистецтв, а на відділенні духових інструментів всього рік. Юнак здобув диплом лауреата І ступеня, виконавши на саксофоні твір Gabriel Faure «Elegie». Його викладач Артем Кондратьєв, розповів, що хлопець дуже старанний та талановитий.

«Поза музичними заняттями Станіслав прагне розвивати себе в різних напрямах, зокрема у плаванні та ІТ-технологіях. Але особлива пристрасть – гра на саксофоні. Наполегливість юнака і бажання досягати високих результатів у всьому, чого торкається, роблять його справжнім прикладом для інших», – говорить Артем Кондратьєв.

У даному конкурсі диплом першої премії отримала й Вероніка Плотко – викладачка фортепіанного відділу, концертмейстер Станіслава та його мама. Вона заспівала кавер на пісню Олександра Пономарьова «Ніколи» у номінації «естрадний вокал».

«У період війни творчість набула особливого звучання і важливості. Музика стала важливим джерелом підтримки та відпочинку у непростий час. – говорить Вероніка Плотко. – А як викладачка фортепіано, я намагалася впливати на своїх учнів, надихати їх шукати внутрішні резерви та вираження власних почуттів через музику. Разом ми досліджували різні жанри та створюємо у них свої мелодії».

Заступниця директора з навчально-виховної роботи Вінницької дитячої школи мистецтв Олександра Садовська, подякувала мужнім воїнам ЗСУ за можливість навчатися та прославляти рідну школу та Вінницю на міжнародній арені.

«Пишаємося нашими учнями та викладачами! Дякуємо ЗСУ за їхню сміливість, яку вони сьогодні демонструють при виконанні завдань, боронячи нашу Батьківщину від загарбників. Разом до Перемоги!» – зазначає Олександра Садовська.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin