У Вінниці Гумштаб ініціював похід до Подільського зоопарку для дітей Вінницької громади

Літо триває, тож для найменших жителів Вінниці продовжують організовувати розваги в межах акції “Діти мають право на дитинство”. Сьогодні, 10 липня, малеча побувала у зоопарку, де годували тваринок з рук та в колі рідних й однолітків зуміли побачити представників фауни. Вкотре ініціатором проведення дитячого відпочинку став Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб спільно із Вінницькою міською радою.

Білки, зубри, верблюди, олені плямисті, ведмеді – цих та багато інших тварин зустрічали сьогодні дітлахів. Цього разу в гості до мешканців зоопарку завітало чимало охочих, а саме: діти Захисників та Захисниць України, діти з числа внутрішньо переміщених осіб, хлопчики та дівчатка з багатодітних сімей, а також діти-сироти/напівсироти.

“Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу продовжує підтримувати людей, яким необхідна підтримка. Зокрема, впродовж літа організовуємо цікаве дозвілля для маленьких вінничан. Сьогодні маємо вже восьмий захід, який відбувається в межах акції “Діти мають право на дитинство. Цього разу тут зібралися 120 учасників”, – розповів депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира.

За його словами, по завершенню літа організація таких заходів не припиниться, адже на осінній період вже є плани та ідеї, які урізноманітнять дозвілля дітей та зможуть підняти настрій.

Своїми враженнями поділився дев’ятирічний Артем:

«Я дуже хотів потрапити сюди, адже зміг знову побачити справжніх звірів. Коли ми прийшли в зоопарк, я першим ділом побіг дивитися на ведмедів. Мені завжди подобалася ця величезна тварина. Також ми побачили красивих оленів, але найбільше мене вразив тигр! Серед птахів мені сподобалися павичі, які час від часу розпускали свої чудові хвости. Цей незабутній похід в зоопарк залишиться в моїй пам’яті назавжди, і допоможуть мені в цьому фотографії, які ми з мамою зробили біля всіх звірів і птахів», – каже вінничанин.

Як розповіла депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Ярова, зоопарк став чудовою можливістю для дітей подихати свіжим повітрям та психологічно розвантажитися:

“Це свого роду терапевтичний захід. Попереду ще чимало різних та цікавих подій, які команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу впродовж літа планує організувати для юних містян. Попри війну, діти мають право на цікаве та змістовне дозвілля зі своїми однолітками та рідними. За анонсами нових заходів жителі громади можуть слідкувати на фейсбук-сторінці Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу», – підкреслила вона.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin