У холі Вінницької міськради відкрили фотовиставку. Вхід вільний

Кожен кадр розповідає безмовну історію болю, відваги та втрат. Відчуваючи емоції через об’єктив камери, автор нагадує про жорстокість війни, яку розпочала рф. Експозиція нараховує 25 промовистих світлин, на яких закарбовано наслідки ракетного удару по місту Вінниця, торік 14 липня. Виставку презентували за підтримки Вінницької міської ради та департаменту культури. ЇЇ можуть переглянути усі охочі у холі міської ради.

«Четвер, 14 липня 2022, 10:28, став незабутнім для Вінниці, коли ракети влучили в Будинок офіцерів та Будинок побуту «Ювілейний», забравши життя дітей, жінок, чоловіків», – говорить автор світлин Костянтин Ревуцький.

В основу створення фотопроєкту лягли болючі емоції від пережитого маленької дівчинки Влади та ще кількох людей.

«Ми сильні – таке гасло цієї виставки. Пам’ятатимемо загиблу маленьку Лізу та друга Вову Бороду, лікарів, вчительку, яка поспішала на роботу… Вони не хотіли б, щоб українці опускали руки, а впевнено наближали Перемогу з вірою у світле майбутнє», – додав Костянтин Ревуцький.

Відвідувач фотовиставки «Vinnytsia Strong» Яків Коломієць зазначив, що кожна фотографія розповідає свою історію, нагадуючи нам, про те, якою безжальною є війна.

«Ці моменти стали невід’ємною частиною історії нашого міста та країни загалом. Автор фоторобіт, яскраво передавав через свої знімки біль та втрату, які відчували сім’ї загиблих та всі українці, – каже Яків Коломієць. – Важко дивитись на фото, де раніше ти бував, аплодував артистам, радів… Болюче дивитись на фото, де лампадки та іграшки…»

Експонували проєкт «Vinnytsia Strong» і за межами України, зокрема у Чехії, Польщі, Німеччині.

У холі Вінницької міської ради переглянути виставку можна буде до 4 вересня.

Вхід вільний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin