Вінницькі депутати підтримали створення у місті Сервісного центра помічника ветеранів

Сьогодні, 25 серпня, на засіданні сесії Вінницької міської ради депутати підтримали створення у Вінниці Сервісного центра помічника ветеранів. У ньому працюватимуть люди, які зараз проходять навчання в межах пілотного проєкту Міністерства у справах ветеранів. Головне завдання помічника ветеранів – допомагати військовим адаптуватися до цивільного життя після повернення зі служби.

Працювати помічниками ветеранів можуть виключно самі ветерани, або з члени сімей Захисників та Захисниць. Звідси й слоган проєкту “рівний – рівному”, зауважив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

“Це важливе рішення, яке допоможе нашим військовим після повернення з фронту адаптуватися до цивільного життя. Їм не потрібно буде самим шукати, де взяти ту чи іншу довідку, якими пільгами вони можуть скористатися та інше. Вони можуть звернутися до помічника ветерана й отримати всю необхідну інформацію. Важливо забезпечити максимально комфортні умови для тих людей, які виборюють наш суверенітет”, – говорить міський голова.

Допомагати помічники ветеранів будуть також і членам родин Захисників та Захисниць. У Вінниці 44 людини пройшли співбесіди на цю посаду, і вже сьогодні частина з них розпочала навчання.

“Навчання проходить у Центрі ветеранського розвитку, який створено на базі Вінницького національного технічного університету. Триватиме воно три тижні. Ті, хто успішно його пройде і отримає відповідний документ – буде працевлаштований у Вінницькому міському центрі соціальних служб. На базі цього комунального закладу ми створюємо Сервісний центр помічника ветерана”, – говорить директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Нагадаємо, Вінниччина є одним з чотирьох регіонів, де впроваджують пілотний проєкт “Помічник ветерана”. Детальніше про умови участі в проєкті можна дізнатися тут.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin