У Вінницькій МТГ створили Фонд підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку

Вінницька громада з перших днів війни продовжує активно допомагати Збройним Силам України у боротьбі з російським агресором. Для того, щоб ще оперативніше реагувати на запити військових та закривати їх потреби, муніципалітет створив Фонд підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку ВМТГ. Сьогодні, 25 серпня, на черговій сесії міської ради депутати затвердили положення про цільовий фонд підтримки.

Як зазначає Вінницький міський голова, серед пріоритетних завдань залишається безпека в громаді та підтримка української армії, яка обороняє нашу державу від ворога. Відтак, зміцнення позицій тилового міста та єдність громади зараз важлива, як ніколи.

«В даному випадку ми посилюємо роботу по допомозі нашим військовим і створюємо відповідний фонд. Важливо, що його основне завдання – це акумулювання коштів, які надходять з різних джерел, зокрема до фонду соціально-економічного розвитку. Ми сюди також можемо залучати джерела інших резидентів України. В цьому напрямку ми вже співпрацюємо з такими банківськими установами, як ПриватБанк та Монобанк щодо створення можливості максимально швидко всім охочим членам нашої територіальної громади та українцям зробити донати через QR-код. Це додатковий механізм допомоги нашим військовим, які зараз перебувають на фронті», – сказав Сергій Моргунов.

Директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов розповів, що наразі у Фонді є вже майже 65 млн грн. Основною метою його буде підсилення напрямку фінансування військових. Крім цього він працюватиме в інтересах соціально-економічного розвитку населених пунктів, що входять до складу Вінницької міської територіальної громади, які допоможуть зберігати стабільний стан в громаді.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin