У Вінниця для дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, організували похід до кінологічного центру

Сьогодні, 29 серпня, напередодні Дня знань для дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в Службі у справах дітей міської ради, організували пізнавальний захід. Близько 30 діток побачили, як спеціально навчені собаки затримують злочинців, шукають вибухівку, беруть слід грабіжників. Захід відбувся у кінологічному центрі ГУНП у Вінницькій області. Опісля заходу діти могли погратися з тваринами під наглядом кінологів, а також отримали подарунки від Вінницької міської ради.

Близько 30 діток спостерігали, як підопічні кінологічного центру виконують різні завдання. Серед запрошених – сестрички Ангеліна та Софія Генсіровські.

«Нам сподобалося спостерігати за собачками, було дуже цікаво. Ми й не здогадувалися, скільки всього вони можуть виконувати. Вони дуже розумні», – говорить шестикласниця Софія Генсіровська.

Усього у вінницькому кінологічному центрі перебуває 29 собак. Здебільшого це німецькі вівчарки. Сьогодні діткам показували всі навички, які зазвичай використовують під час виконання службових обов’язків.

«Кожна собака має свій напрям роботи. Є собаки по слідовій роботі, пошуку людей, померлих, наркотичних речовин і так далі. Ми показали діткам, як наші вівчарки шукають вибухівку, беруть слід злочинця, знаходять наркотичні засоби. Звичайно, граната була не справжня, лише муляж. Так само і для пошуку наркотичних речовин ми використали спеціальний засіб. Але сьогодні наші дітки могли побачити, якими професійними є наші пошуковці. Тому краще не порушувати закон, а гарно вчитися», – говорить начальник Кінологічного центру ГУНП у Вінницькій області Юрій Байнак.

На завершення заходу діткам вручили шкільні ранці від Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова. Подарунки отримали майже 30 діток. Загалом на супроводі Служби у справах дітей є понад 150 діток, які перебувають у складних життєвих обставинах. До 1 вересня всі вони отримають подарунки.

«Просто вручити діткам подарунки – це не дуже цікаво. Тому ми щорічно робимо для них якісь заходи. Перед повномасштабною війною ми ходили у Музей авіації, планетарій. Тепер ми вирішили, що піти в кінологічний центр буде цікаво, адже спілкування з тваринами завжди спонукає на щось добре та тепле», – говорить начальниця Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

До акції долучилися і представники поліції. Вони вручили дітям кульки та флікери, для помітності на дорозі в темну пору доби.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin