«Молоді творці Європейської спадщини»: юних вінничан запрошують до участі в конкурсі

Рада Європи пропонує дітям та молоді долучитися до конкурсу «European Heritage Makers», який заохочує юне покоління досліджувати, відкривати та зберігати свою національну спадщину. Конкурс стартує 1 вересня і триватиме до травня наступного року. Переможці зможуть відвідати Страсбург.

Головними завданнями конкурсу є збір історій від дітей та молоді про матеріальну або ж нематеріальну спадщину, як вони розуміють європейський вимір своєї національної спадщини. Таким чином створюється майданчик, з допомогою якого про ці історії зможе дізнатись якомога більше людей, привернути увагу майбутніх #HeritageMakers і скомунікувати їх з однолітками з інших частин Європи.

До учасників вимог небагато, але важливо з ними ознайомитися перед тим, як долучатись до конкурсу:

  • вік учасників не може бути більшим за 18 років;
  • заявки приймаються у двох вікових категоріях – 6-11 та 11-17 років;
  • лише групові роботи зможуть отримати приз, бо ініціатива «European Heritage Makers» має на меті заохотити розвиток саме спільнот, що займаються збереженням спадщини;
  • індивідуальні роботи теж приймаються і будуть розміщені на сайті Днів європейської спадщини (ДЄС), але змагатись за перемогу вони не зможуть.

Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно зробити декілька кроків.

  1. По-перше, групі дітей чи молоді (залежно від своєї вікової групи) потрібно організувати захід під темою Young European #HeritageMakers (Молоді творці європейської спадщини). Результат повинен відповідати на запитання: «Яка ваша європейська спадщина?».
  2. По-друге, потрібно презентувати захід. Презентація може бути у форматі відео тривалістю до 5 хвилин, фото, картини, малюнку або іншого візуального засобу, що супроводжується описом, який не перевищує 800 слів.
  3. І фінальний крок – необхідно буде завантажити всю інформацію на сайт ДЄС (більше інформації за посиланням):
    https://www.europeanheritagedays.com/EHD-Programme/Press-Corner/News/Young-European-Heritage-Makers-activities-from-1-September.

Також учасники мають враховувати часові рамки конкурсу:

1 вересня 2023 р. – 28 лютого 2024 р. – організація заходів
та завантаження записів.

15 березня 2024 р. – оцінювання на національному рівні, вибір двох національних переможців (по одному у віковій категорії).

Квітень 2024 р. – оцінювання на європейському рівні.

Травень 2024 р. – оголошення вибраних робіт та візит до Страсбурга для вибраних у віковій групі 11-17 років.

Цьогоріч 8 країн можуть брати участь в ініціативі «European Heritage Makers», в тому числі й Україна. Тож долучайтеся, адже переможцями стати цілком реально. Цьогоріч, нагадаємо, Вінниця вже стала переможницею міжнародного конкурсу «Історії Днів європейської спадщини» із розповіддю про роботу над туристичним маршрутом Camino Podolico.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin