У Вінниці на базі молодіжного центру «Квадрат» відбулись тренінги щодо допомоги травмованим на догоспітальному етапі

Що робити, коли в людини відкрилася кровотеча, або ж спостерігається зупинка дихання. Алгоритму дій у цих та інших випадках протягом 29 та 30 серпня навчались дві групи вінничан під час курсу-тренінгу «Допомога травмованим на догоспітальному рівні». Заняття проходили на базі молодіжного центру «Квадрат» за організаційної підтримки ВПІНО «Філія АКТЕД» спільно з Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Вінницькій області.

Учасниками тренінгів стали працівники Вінницької міської ради та комунальних підприємств громади. Інтенсивна програма курсу включала насичену теоретичну частину, по завершенню якої слухачі курсу мали змогу попрактикуватись у наданні допомоги на сучасних медичних тренажерах з використанням дефібриляторів, турнікетів, тощо. Фахівці також показали, які найпростіші підручні засоби можуть стати у нагоді за правильного їх використання.

«Метою тренінгів є підвищення обізнаності людей в питаннях надання допомоги при виникненні надзвичайних ситуацій, а також засвоєння практичних навичок, необхідних для врятування та збереження життя людини у невідкладному стані. Такі знання дуже важливі, адже іноді, щоб вирвати людину зі смертельних лещат, є лише кілька хвилин. І не завжди можна розраховувати, що за цей час встигнуть до місця дістатися медики», – зазначила директорка департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяна Ласкавчук.

Тренінги відбувалися за програмою, розробленою за сучасними європейськими стандартами. За коучів були справжні професіонали – парамедики. Вони у доступній формі розповідали та показували, зокрема як накласти шину, зупинити кровотечу, звільнити дихальні шляхи у потерпілого. Зазначали, більше навчених рятувати людей – це однозначно менше смертей на догоспітальному етапі й в подальшому для медиків більше можливостей для лікування.

По завершенню тренінгового курсу усі слухачі отримали сертифікати за успішне його проходження.

«Наші слухачі були надзвичайно активними та зосередженими. Для багатьох це був перший тренінг такого рівня. Вони відзначали, що отримані знання дуже необхідні у житті, а під час воєнного стану – особливо, – каже Тетяна Ласкавчук. – Дякуємо партнерам за гарну організацію тренінгів. Передусім міжнародній фундації АКТЕД та нашому Навчально-методичному центру цивільного захисту».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin