У Вінницьких Хуторах освітлили магістральну вулицю Богдана Хмельницького

У Вінницьких Хуторах ввели в експлуатацію мережу зовнішнього вуличного освітлення по магістральній вулиці Богдана Хмельницького. Протяжність мережі складає понад 2,3 кілометра.

Як повідомляє староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко, загалом встановили понад 70 енергозберігаючих світильників, з гарантійним терміном експлуатації у десять років, тоді як більшість інших виробників дають гарантію на 1-2 роки.

“Це сучасні та енергоефективні світлодіодні світильники, які дозволяють значно зменшити використання електроенергії, виробництва бельгійської компанії «Schréder», один із заводів якої знаходиться в Україні. Продукція цієї компанії добре зарекомендувала себе на інших магістральних вулицях міста”, – розповідає директор департаменту міського господарства міської ради Роман Фурман.

Зокрема, як зазначають в департаменті, в ході робіт встановлені LED-світильники, потужністю 23 та 43 Вт. Також встановлено шість нових опор та дві шафи дистанційного управління. Завдяки цьому у пізній час доби ліхтарі на даній ділянці вуличного освітлення, як і решта в місті, працюють в режимі “через один”. Усі роботи виконали коштом міського бюджету.

За словами старости округу Владислава Кривешка, це досить масштабний проєкт для населеного пункту, адже лише вздовж вулиці Богдана Хмельницького, не рахуючи провулків, нараховується 170 будинковолодінь. Роботу над проєктом розпочали ще влітку 2021 року. Спочатку планувалось, що ця мережа зовнішнього освітлення буде побудована в 2022 році, але через війну ці плани були скориговані.

“Сьогодні, ми можемо констатувати, що завдяки реалізації проєкту, ми вирішили не лише питання комфорту для місцевих жителів, але й посилили безпековий фактор у комендантську годину, – зазначає Владислав Кривешко. – Крім того, важливо, що ми не припиняємо роботу по зовнішньому освітленню і вже маємо попередні напрацювання і по інших вулицях округу”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin