Малому та середньому бізнесу Вінниці частково компенсують витрати за встановлення відновлюваних джерел енергії

Вчора, 7 вересня, під час виконавчого комітету Вінницької міської ради було внесено зміни до діючого Порядку. Йдеться про впровадження механізму надання часткової компенсації витрат на придбання автономних джерел живлення не лише суб’єктам мікро-, а й малого та середнього підприємництва, які здійснюють свою діяльність на території Вінницької міської територіальної громади.

Каталізатором змін до порядку стало звернення від представників бізнесу, які прагнуть продовжувати працювати в громаді. Компенсації за встановлені ВДЕ (відновлювані джерела енергії) будуть виділені за рахунок коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади, розповідає заступниця директора департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Ірина Черната.

“На фоні можливих блекаутів чимало підприємців вже встановили автономні джерела живлення з метою економії та раціонального споживання енергоресурсів. Таким чином вони матимуть можливість продовжувати роботу та зберігати робочі місця для населення. Граничний обсяг компенсації для МСП не може перевищувати 1 млн гривень. Однією з умов отримання компенсації є сплата податків за попередній рік. На компенсацію ми можемо спрямувати 30% від сплачених підприємцем податків до бюджету ВМТГ, але не більше фактичних витрат на придбання АДЖ”, – розповіла вона.

Власне, Порядок стимулює підприємців впроваджувати альтернативні джерела енергопостачання. Нагадаємо, що до переліку ВДЕ увійшла генерація електроенергії із сонця, вітру, води.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin