Знову важка втрата: Вінниця прощається із Захисником України Дмитром Кравченком

Сьогодні Вінницька громада проводжає до Небесного легіону ще одного свого Героя. Дмитро Кравченко з позивним «Крава» став на захист Батьківщини з перших днів повномасштабної війни. Боровся із російськими окупантами у складі 131-го окремого розвідувального батальйону. Брав участь у складних військових операціях, звільняв Херсон. У бою 6 вересня поблизу нього Дмитро отримав важкі поранення, які виявилися несумісними із життям. Серце воїна припинило битися у 32 роки.

Народився Дмитро Кравченко 19 травня 1991 року. Навчався у 26-й Вінницькій школі, а потім у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. І хоча, як розповіла дружина полеглого воїна Олеся, рятувальником у силу різних обставин не став, утім завжди був справжньою опорою та захисником для всіх, хто був поруч, та прикладом для свого маленького сина.

«Дмитро за покликом серця вирушив на велику війну. Він передчував, що вона розпочнеться задовго до 24 лютого та попереджав про це нас усіх. І, звичайно, готувався сам. Він по духу своєму був воїном, захисником та справжнім патріотом», – каже дружина Героя.

А класна керівниця Дмитра Світлана Гуменюк у своєму дописі зазначила: «Дмитро Кравченко – це один із тих випускників, які запам’ятовуються назавжди…чесний, відвертий, справедливий… Справжній!!! Тому, мабуть, і був у розвідці…був, бо вже немає… але буде у серці багатьох людей…»

Церемонія прощання із Дмитром розпочнеться о 10:00 біля його рідного будинку за адресою: вул. І. Миколайчука, 6. Далі вінничани проводжатимуть полеглого Героя живим коридором до Спасо-Преображенського кафедрального собору, де відбудеться поминальна панахида. Початок о 12:00.

Поховають воїна завтра, 15 вересня, о 13:00 год. на кладовищі у Браїлові.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin