У Вінниці відбувся Форум Пам’яті військових медиків, які загинули на війні

16 вересня, у стінах Вінницького медичного фахового коледжу імені академіка Д.К. Заболотного відбувся Форум Пам’яті «Українські медики. Подвиги і жертовність в здобутті та захисті Незалежності України». Студенти та викладачі коледжу, представники муніципалітету, сім’ї загиблих військових медиків, військовослужбовці, представники громадських організацій та військові аташе ряду країн вшанували пам’ять медпрацівників, які загинули на фронті, рятуючи життя наших Захисників та Захисниць. Форум відбувся за підтримки Вінницької міської ради та очільника громади Сергія Моргунова.

На початку заходу представники Православної церкви України провели поминальну службу, а усі присутні вшанували пам’ять військових медиків, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України. А також поклали квіти до пам’ятника загиблим у російсько-українській війні медикам.

Начальниця відділу контролю якості надання медичної допомоги департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Наталія Авраменко зауважила, що сьогодні медпрацівники роблять усе можливе та неможливе, аби врятувати кожне життя наших героїв.

«Сьогодні дуже багато медпрацівників як на фронті, так і в тилу докладають великих зусиль, аби врятувати кожного нашого бійця. Тому ми маємо пам’ятати тих, хто рятуючи чиєсь життя, віддав своє», – зазначила Наталія Авраменко.

Заступниця директора Вінницького медичного фахового коледжу імені академіка Д.К. Заболотного Марія Шостацька зазначила, що Форум Пам’яті присвячений пам’яті тих, хто не вагаючись пішов на фронт, аби рятувати життя наших військовослужбовців.

«Цей форум ми присвячуємо військовим, ми присвячуємо тим медикам-випускникам, які віддали своє життя заради нашої перемоги, заради нашого миру та свободи», – зазначила Марія Шостацька.

Аташе з питань оборони Латвійської республіки та полковник Александрс Холмановс виразив впевненість, що професіоналізм та досвід українських медиків допомагатиме й надалі у порятунку й відновленні після поранення, щоб згодом мати можливість повернутись до звичного життя.

«Хочу побажати медичному коледжу розвитку та успіху у підготовці медиків. Латвія підтримувала, підтримує та завжди буде підтримувати Україну у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність», – зазначив Александрс Холмановс.

Почесний консул Латвійської республіки у Вінниці Ігор Скоромний виразив співчуття родинам загиблих медпрацівників, які загинули, рятуючи життя наших захисників та захищаючи нашу країну.

Також з патріотичною програмою перед учасниками виступив народний ансамбль танцю «Барвінок». Його вихованці виконали патріотичні композиції.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin