У Вінниці відкрилась масштабна агровиставка “День поля АГРО Вінниця”

Сьогодні, 20 вересня, на території Вінницької громади стартувала агропромислова виставка “День поля АГРО Вінниця”. Близько 150 представників українських та світових виробників презентували сучасну сільськогосподарську техніку – самохідні обприскувачі, зернозбиральні комбайни, валкові косарка, трактори, культиватори, дрони-обприскувачі тощо. Захід організували з урахуванням безпекових вимог для всіх присутніх у разі повітряної тривоги.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що агропромисловий комплекс Вінниччини є одним з найпотужніших в Україні і тому необхідно розвивати цей потенціал. Він також додав, що це вже друга подібна виставка, яка відбулася у місті за останні кілька років. І викликала вона чималий інтерес як у місцевих, так і регіональних аграріїв.

“Зараз на такий захід виник запит – всі виклики, які стосуються аграріїв країни, спонукали організаторів влаштувати цю виставку. Всі можливі очікування вона перевершила. Якщо спершу думали, що учасників буде обмаль, то сьогодні ми маємо їх близько 150! Ми розуміємо, що аграріям необхідно спілкуватися, обмінюватися досвідом та різними практиками, а також думками щодо вирішення проблем, пов’язаних з повномасштабною агресією рф проти України: знищення аграрної інфраструктури, замінування полів та неможливість їх обробляти – це те, що їх турбує зараз найбільше. Агровиставка стала майданчиком, який дасть додатковий поштовх для реалізації тактичних та стратегічних планів аграрного бізнесу країни”, – сказав Сергій Моргунов.

Голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий теж переконаний, що виставка, де основною аудиторією є представники сільськогосподарського сектору має неабияке значення для розвитку та масштабування роботи аграріїв. Він також додав, що область має підприємства, які пропонують ринку технологічні засоби, призначені для розвитку агропромисловості.

“Від наших аграріїв залежить продовольча безпека всього населення країни. Тут чимало виробників землеобробної техніки, посівних машин, засобів захисту та обробки землі. Дуже важливо, що тут є люди, які шукають рішення в складних умовах війни, адже розуміють, наскільки важливо забезпечити продовольством людей. На плечах аграріїв дуже велика відповідальність. І завдяки Збройним Силам України, які тримають фронт, наші фермери можуть працювати. Для нашої області надзвичайно важливо працювати на перемогу і це один з тих напрямків, який забезпечує стійкість економіки”, – сказав Вячеслав Соколовий.

На виставці “АГРО-Вінниця” відбулася знакова подія для представників сільськогосподарського сектору. Міський голова підписав меморандум про співпрацю та взаємодію з двома громадськими організаціями – ГО “Вінницький Клуб Ділових Людей” та ГО “Клуб успішної молоді”, які реалізують проєкт “Амбасадори Вінниці”.

Сергій Моргунов зазначив, що підписання меморандуму – це черговий крок на шляху до розвитку агропромислової галузі та можливість вийти на новий якісний рівень у контексті співпраці з зарубіжними інвесторами.

“Ми давно вже співпрацюємо з міською радою і відчуваємо, що є підтримка та можливості для співробітництва, до того ж ми співпрацюємо з міжнародними партнерами. Цей проєкт Європейського Союзу, який реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Ми виграли ґрантовий проєкт та підписали угоду про те, що проєкт “Амбасадори Вінниці” буде реалізовуватися спільно з міською радою. Перший блок навчання стартує наприкінці вересня, а бізнес-місія буде у листопаді. Запрошуємо представників харчової переробки до спільної роботи. Експортери відіграють зараз велику роль у наповненні бюджету валютою і, сподіваємося, проєкт стане основою для тісної та продуктивної співпраці”, – сказала президентка Business People Club Надія Лисецька.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin