Комфортний та безпечний медичний простір: у Вінниці в міській клінічній лікарні №1 оновили терапевтичне відділення

Вінниця продовжує створювати комфортні умови у закладах охорони здоров’я громади. Адже важливо, щоб пацієнти мали можливість отримати якісні медичні послуги у комфортних та безпечних умовах. Так, нещодавно завершилось оновлення терапевтичного відділення у Вінницькій міській клінічній лікарні №1. У межах цієї реконструкції кожну палату стаціонару обладнали зручним санвузлом із поручнями, душовою кабіною, електричним функціональним ліжком, що може регулювати положення, системою клімат-контролю, індивідуальним освітленням, кнопкою для екстреного виклику медперсоналу, телевізором та мережею Wi-Fi. Загалом оновлене відділення може прийняти 21 пацієнта у важкому та середньому стані.

Окрім того, задля безпеки хворих, відділення обладнали пожежною сигналізацією та сучасними комутаційним обладнанням.

Всього облаштовано 11 сучасних палат, які розраховані на одного, двох та трьох пацієнтів. Також тут є палати для людей з обмеженими можливостями, де за потреби хворого може супроводжувати близька особа.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що під час проведення робіт було поставлено ціль повністю виконати вимоги Державних санітарних норм і правил «Санітарно-протиепідемічні вимоги до новозбудованих, реставрованих і реконструйованих закладів охорони здоров’я», затверджених відповідним наказом МОЗ України.

«Ми продовжуємо й надалі розвивати сферу охорони здоров’я нашої громади. Міський голова Сергій Моргунов дав доручення під час реконструкції терапевтичного відділення створити для пацієнтів максимально комфортні умови. Також велику увагу приділили й питанню інклюзивності. Окрім того, тут було вирішено відійти від совєтської практики, коли в одній палаті перебувало по шість, а то й більше людей на користь палат, які розраховані до трьох осіб. Відділення вже розпочало прийом перших пацієнтів», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin