Він пройде  з восьмого по 12 травня. Як і торік, місцеві організатори вражають рекордним для нашої країни призовим фондом. Він сягне понад 120 тисяч гривень!  Організаторами турніру, який відбудеться за підтримки обласної федерації шахів, є Богдан Платовський та елітний міжнародний гросмейстер Аркадій Найдіч (Німеччина) Чемпіонат пройде на території бази відпочинку «Батерфляй» (20-й кілометр Хмельницького шосе, село Садове). За словами організаторів, в змаганні можуть взяти участь гравці нашої країни із рейтингами до рівня майстрів (до 2100 одиниць – міжнародний, до 2300 – український).  Інших обмежень за віком і статтю немає.

Загалом передбачено 35 грошових призів у різних категоріях, в тому числі 15 основних. Приміром, чемпіон України отримає 17 тисяч гривень, чемпіонка і кращий ветеран – по шість тисяч, переможці серед дітей (у різних вікових категоріях) – по дві тисячі, перші серед вінничан і вінничанок – по чотири тисячі гривень.    На перший в історії чемпіонат України з шахів серед аматорів у Вінниці зібралися 180 гравців (віком від 6 до 80 років) із майже всіх регіонів. Призовий фонд того турніру складав 100 тисяч гривень. Головну нагороду змагань тих виборов 15-річний Микита Тєстєшніков із Харкова. Щодо виступу на першому аматорському чемпіонаті вінничан, то четвертий приз здобув студент нашого медуніверситету Дмитро Горелов, який виконав норматив кандидата у майстри України. За два тури до фінішу він навіть ділив перше місце, але не зумів втриматися на вершині.

Реєстрація

Турнірний внесок:

До 29 лютого 2020 року – 350 грн.

До 30 квітня 2020 року – 500 грн.

З 1 травня до 7 травня 2020 року – 650 грн.

Для учасників з обмеженими фізичними можливостями турнірний внесок відсутній (при умові надання організаторам відповідної довідки).

Реєстрацію можна здійснити, якщо надіслати лист на пошту:

[email protected] або за тел.: + 380-93-33-22-202 (Валерія Румянцева).

Або заповнивши гугл-форму – https://bit.ly/38BFzky

Валентина Лісова