Вінницькі легкоатлети у складі української команди перемогли на міжнародних змаганнях у Бельгії

Неймовірні емоції, суперництво, спортивна майстерність та командний дух. 23 вересня у бельгійському спортивному парку De Drie Linden, відбулись міжнародні змагання з легкої атлетики «Mile of Brussels». Вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 Василь Войтюк та Андрій Краковецький в складі команди від України здобули перемогу над командою господарки турніру.

Як розповіла тренерка спортсменів з МДЮСШ № 1 Вікторія Юнаш, для наших бігунів – це одна з небагатьох можливостей позмагатися за кордоном та вкотре нагадати міжнародній спільноті, що в Україні триває війна за суверенітет та незалежність із підступним ворогом.

«Дані змагання – це легкоатлетична ідея з українським корінням. А цьогоріч вони вийшли на міжнародний рівень. Варто відзначити, що організація турніру була дуже гарною і в ньому взяли участь багато спортсменів. Команді від України вдалось здобути перемогу у батлі завдяки вірно обраній тактиці», – говорить тренерка міської дитячо-юнацької спортивної школи № 1 з легкої атлетики Вікторія Юнаш.

Також вона зазначила, що змагання є командними. На старт забігу виходять дві команди з п’яти спортсменів кожна. Дистанцію, яку необхідно подолати – миля, що у цифрах дорівнює 1609 метрам 34 сантиметрам. За допомогою чипової системи фіксується час кожного спортсмена щодвісті метрів, а результати в режимі наживо виводяться на інформаційні панелі, які показують сумарний час команд та різницю між ними в конкретний період проходження дистанції. Це дозволяє їм контролювати свою позицію та оперативно приймати тактичні рішення по дистанції.

«Найцікавіше, що у кожній команді є два запасні учасники, так звані «джокери». Вони перебувають у «коридорі» та мають право одноразово замінити будь-якого бігуна своєї команди на будь-якому етапі дистанції. Перемагає команда, яка покаже найкращий спільний час усіх учасників. Якщо ж відразу кілька команд показують однаковий фінішний час до тисячних, то «золото» здобуває команда, представник якої першим перетнув фінішну лінію», – додала тренерка.

За її словами, Василь Войтюк у таких змаганнях взяв участь вперше, проте йому не забракло майстерності та вольових якостей.

«Переконана, що у наших спортсменів попереду ще багато стартів та переможних фінішів», – каже тренерка Вікторія Юнаш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin