На старт вийшли аж 95 юнаків і дівчат не старше 14 років! Вони представляли Вінницю, Немирів, Крижопіль, Комаргород (Томашпільський район), Гнівань (Тиврівський район) і господарів поля.

Реальну боротьбу за перемогу в загальному заліку вели представники Вінницької шахової школи і жмеринчани.

Після напружених баталій перше місце зайняв вінничанин Лев Кержнер. Разом із ним трійку кращих склали Павло Паславський (Вінниця) та Єфрем Скакун (Жмеринка). Чемпіонкою серед дівчат стала вінничанка Катерина Скакун. Загалом організатори вручили не лише Кубки і медалі, але й 30 цінних призів у різних видах заліку.

– У Жмеринці шахами займається близько півсотні дітей, з ними працюють три тренери. Нещодавно ми виграли командний Кубок на обласному турнірі в Крижополі. За рік організовуємо чотири змагання – по два дорослих і дитячих. Будемо проводити масові турніри, – каже Віктор Личкін, тренер з шахів Жмеринки.

“Зимовий дебют” підтримали міський відділ сім’ї та молоді та Будинок науки і техніки Жмеринки. А представник обласної федерації шахів подарував організаторам 15 комплектів фігур і шахівниць, які були використані під час ігор.