Фермер розповів, як олігарх Косюк може бути причетним до загибелі 9 тонн риби в Ладижин

Загибель риби в Ладижині може бути повʼязана з діяльність компанії МХП, власником якої є олігарх Юрій Косюк. Таку думку висловив власник знищеної акваферми – Олександр Корх. Свою версію підприємець озвучив в коментарі виданню NaПарижі.

«Я можу сказати, що там шукають різні місця, де скидати відходи з виробництва курятини. Біогазовий комплекс будується», – сказав Корх, відповідаючи на питання журналіста про можливу причетність до трагедії птахофабрики Косюка.

Про будівництво біогазового комплексу раніше заявили в самому МХП:

«Проєкт будівництва біогазового комплексу реалізовується у дві черги із запланованою встановленою енергетичною потужністю 24 МВт, що зробить його найбільшим біогазовим комплексом з переробки органічних відходів птахівництва у світі», – йдеться на сайті компанії.

Тим часом фермер пояснює, негативні наслідки для цінної риби спричинені точно не природніми умовами, а саме шкідливими відходами:

«Відходи із змістом аміаку, потрапляючи у річку, вбивають фітопланктон. Так формується «нафтова пляма». У воді збільшується відсоток сполук азоту. Через це знижується вміст кисню. Нам ще щастило, що у процесі роботи ТЕС у водосховище потрапляла вода з підвищеним вмістом кисню, тому раніше «витримували» забруднення. Але не цього разу».

Нагадаємо, МХП, власником якого є олігарх Юрій Косюк – найбільший виробник та експортер курятини в Україні. У 1-му півріччі 2023 року його Дохід зріс до 1 555 мільйонів доларів США, збільшившись на 35% порівняно з попереднім роком. В Ладижині у МХП розташований найбільший в Європі комплекс по забою птиці,. Масовий мор риби в Південному Бузі відбувається регулярно про що вже неодноразово повідомляли екологи. Але цього разу також загинуло близько 9 тонн червонокнижної риби, зокрема маточне поголів’я осетра та білуги, всього біля 3000 екземплярів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin