21-річний Богдан Костюк з Іллінців нині справжня зірка. Він працює спортивним коментатором на телеканалі «Футбол».

Цією справою захоплюється вже давно й починав із аматорського чемпіонату з футболу «В9КУ», який може похизуватися своїми футболістами, котрі грали на чемпіонатах світу, за кордоном, у багатьох престижних лігах.

– На турнірі «В9КУ» я коментував з початку травня 2016-го. За цей час доводилося бачити багато цікавих поєдинків, але коментатор виділяє два з них. Перший – це матч сезону літо-2016 у суперлізі, так тоді називався престижний дивізіон «дев’ятки». «Миротворець» і «Епіцентр К3» в останньому турі вирішували в очному протистоянні долю чемпіонства, і перемогу святкували «будівельники». То був перший матч, коли я працював у парі з іншим коментатором і, що цікаво, другу зустріч та­кож коментував не сам. Здобувши за ці роки необ­хідний дос­від, я вирішив, що тре­ба рухатися далі, і після закінчення четвертого курсу поставив собі за мету з початку літа пробитися на телеканал. Шукав, одночасно опрацьовуючи всі можливі варіанти. Зокрема звертався до нового гравця на телевізійному спортивному ринку – телеканалу Setanta. Ірландська телекомпанія тіль­ки заходила у наш медіапростір, тож шанси втиснутися туди новачку на перший погляд були, до того ж телеканал купив права на анг­лійську прем’єр-лігу, яка для мене є найулюбленішою разом з німецькою бундеслігою, – розповів Богдан столичним журналістам. – Зв’язок з керівництвом вдалося встановити швидко, але нічого з того всього не вийшло, тому що канал вирішив працювати своєю перевіреною командою, що була в штаті Setanta Eurasia.

Паралельно з цим Богдан «тероризував» у соціальних мережах усіх, до кого міг дотягнутися: від Олександри Лободи до Віктора Вацка. Найбільш відкритим до спілкування виявився коментатор телеканалів «Футбол-1» і «Футбол-2» Кирило Круторогов, який пішов назустріч зовсім не відомому молодому хлопцеві. Подивившись, а головне – послухавши декілька поєдинків з чемпіонату Києва «В9КУ» Parimatch, він розгледів у нашому колезі потенціал, видавши йому тестове завдання. У запису Богдан прокоментував один тайм останнього турніру Копа Америка між Бразилією та Аргентиною. Невдовзі Богдана взяли на роботу на канал «Футбол».

Додамо, що наша газета вже писала про талановитого Богдана Костюка. Він був із тих школярів, хто набрав на двох ЗНО по 200 балів. Таких випускників у 2014 році на Він­ниччині було всього двоє. Наш земляк вступив в Інститут між­народних від­носин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Навчався у Мовному центрі Кувейтського університету, куди був запрошений Кувейтом. Володіє німецькою, англійською, арабською… Мама Богдана працює в Іллінецькій школі вчителькою біології та підготувала багатьох призерів олімпіад.

Віталіна Трудько