Джерело в П’ятничанському парку отримало власну навігаційну табличку

Команда фахівців КП «Інститут розвитку міст» продовжує відкривати водойми нашого міста в межах Концепції розвитку малих річок Вінниці. Цього разу власну навігаційну табличку отримало джерело у П’ятничанському парку.

Декілька природних джерел у П’ятничанському парку виявили завдяки ініціативі головного архітектора Вінниці Євгена Совінського. Як розповіла менеджерка проєктів «Інституту розвитку міст» Анастасія Стовпець, стан їх був занедбаний.

«Природний водобій був захаращений сміттям та пляшками, забитий мулом та корою дерев. Аби зберегти водойми, з допомогою активних вінничан, місцевих жителів їх одразу почистили. А також завдяки громадській організації «Автомайдан Вінниччина» виготовили й встановили навігаційну табличку. Сподіваємось, що це допоможе захистити джерело, адже для мешканців воно вже не буде якоюсь незрозумілою невідомою водоймою», – говорить Анастасія Стовпець.

За її словами, сьогодні Концепція розвитку малих річок є дороговказом для міста. В її межах передбачено відстежувати гідрологічну мережу нашого міста, що своєю чергою є одним із пріоритетів безпосередньо пов’язаного з акваекосистемами.

«З давніх-давен джерела асоціюються з чистою питною водою, тому сподіваємось, що такі акції запобігатимуть їх забрудненню. Встановлення навігації – це облагородження та підкреслення походження цієї водойми, адже вона має важливе значення для парку загалом та безпосередньо для малої річки, – розповіла Анастасія Стовпець. Та додала. – Це джерело живить ставок у парку, а звідти – малу річку. На нашій мапі вона має № 14. Тож, на табличці також є QR-код, який веде на мапу всіх малих річок нашого міста».

Фото: Ірина Смірнова, В’ячеслав Польгун, Микола Геркалюк.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin