У Вінницькому територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів навчають комп’ютерної та мобільної грамотності

У Вінницькому міському територіальному центрі соціального обслуговування діють різноманітні факультети для розвитку для дозвілля людей літнього віку. Один із них – факультет комп’ютерної та мобільної грамотності. Там пенсіонерів навчають сучасних інформаційних технологій – навичок, які потрібні й тим, хто переступив віковий рубіж 60 років.

Як розповіла завідувачка відділення денного перебування Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Вікторія Вдовцова, заняття з комп’ютерної грамотності у Терцентрі вже не один рік поспіль вважаються одними з найпопулярніших серед відвідувачів. Наразі пенсіонерів навчають користуватися як комп’ютером, так і мобільним телефоном.

Навчання викладає Максим Дорошенко, студент-айтівець. Загалом заняття відвідують понад 50 людей похилого віку. Усі вони поділені на групи. На заняттях опановують як теорію, так і практику. Після закінчення кожної теми – пишуть підсумкові тестові завдання.

Теми вивчають різні. Починають зі складових основ комп’ютера, клавіатури, ознайомлюються з видами роз’ємів та носіїв даних. Наразі опановують програми Word, Excel, PowerPoint. Також зупиняються на тому, як користуватися пошуковими системами в інтернеті, завантажувати файли.

«Такі знання та навички необхідні для повсякденного життя. Прочитати новини, подивитися погоду чи розклад руху громадського транспорту – все це мають знати сучасні люди, якого б віку вони не були», – зазначає викладач Максим Дорошенко.

Окремо зупиняються учні 60+ і на вивченні мобільних телефонів. Як зазначає Максим Дорошенко, найбільше його підопічні цікавляться такими програмами як інтернет-банкінги, які дозволяють сплатити комунальні послуги онлайн та перевірити, чи нарахована пенсія. Також вивчають месенджери для спілкування з друзями, рідними, дітьми та онуками.

«Зараз таке життя, що без гаджетів нікуди. Тому ми мусимо вивчати, як користуватися технікою, щоб іти у ногу з часом», – зазначає 66-річна пані Світлана, яка відвідує заняття з комп’ютерної та мобільної грамотності у Терцентрі.

Аудиторія оснащена ноутбуками та проєктором. Заняття проходять кожного дня. Мобільну грамотність викладають у понеділок, середу та п’ятницю, комп’ютерну – у вівторок і четвер, два рази на день.

Записатися можна за номером телефону 67-05-90 або за адресою вул. Соборна, 50.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin