Оригінальним способом вирішив відзначити свій ювілей Сергій Брушніцький із Ладижина. Чоловік пробіг за раз 50 кілометрів – стільки ж, як йому виповнилось років.

Дистанцію подолав разом із невеличким відпочинком за шість годин.

«Чесно кажучи, не люблю святкувати дні народження у ресторані та в шумних компаніях, тому що більшість людей змушені видумувати якісь тости. За кілька тижнів до круглої дати спала думка влаштувати для себе марафон, аби побути на самоті та поспівати пісень. Мамі не зізнався, аби не хвилювалась, — розповів Сергій Брушніцький. – Жодних тренувань в мене не було. Бігти по асфальту не дуже зручно, тож придбав м’які кросівки з аеропідошвою. А на футболці ззаду зробив напис: «Мені сьогодні 50, і я біжу 50 км». Стартував із центральної площі Вінниці о шостій ранку. Рухався тротуарами та велосипедними доріжками. Більшість автомобілів, які проїжджали повз, сигналили й не приховували овацій. Кінцевою точкою стало селище Вороновиця, там я трохи перепочив та під­кріпився. З’їв половину шоколадки, випив води та знеболювальні таблетки, бо далась взнаки стара травма коліна. Другою частиною маршруту стало повернення до міста, де я доїв солодощі, прийняв душ та ліг спати».

Сергій Брушніцький працює тренером з тхеквондо та досі виступає на змаганнях. Цьогоріч у Берліні здобув «срібло» у міжнародному турнірі. Зізнається: на наступний ювілей мріє підкорити вершину Кайлас (6638 метрів) у Тибеті.

Вікторія Снігур