З Вінниці на передову передали чергову партію гумдопомогу

Вінниця продовжує підтримувати військовослужбовців, які захищають свободу українців та територіальну цілісність країни на фронті. Так, сьогодні, 27 жовтня, міський голова Сергій Моргунов з представниками муніципалітету та депутатами Вінницької міської ради передав чергову партію допомоги бійцям однієї з військових частин громади, які виконують бойові завдання на Запорізькому напрямку. Зокрема, очільник громади, у межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, передав 40 термосів різної місткості та 10 мавіків. Також представники депутатського корпусу за власні кошти закупили 11 підставок до коптерів та 11 пристроїв для скидування вибухівки.

«Чергова партія допомоги бійцям однієї з військових частин громади. Передали 10 Мавіків, скиди для вибухівки, підставки для дронів та спеціальні армійські термоси для їжі. Безпека та оборона – пріоритет нашої команди. Працюємо далі, – зазначив Сергій Моргунов. – Всі депутати міської ради достатньо активно працюють над тим, щоб залучати більше можливостей для підтримки військовослужбовців, у тому числі Національної гвардії. Ми сформували цільовий фонд підтримки ЗСУ та соціально-економічного розвитку ВМТГ. І це якраз частина першої масштабної закупівлі. Також депутати зібрали особисті кошти на «скиди» для цих коптерів».

Військовослужбовці зазначають, що дрони вкрай необхідні на фронті, оскільки там вони є розхідним матеріалом.

«Це дуже велика підтримка і ми дякуємо за це, оскільки без дронів у бойових діях виконувати завдання неможливо. Вони роблять 90% результатів роботи, по яким ми працюємо. Зокрема, підтримка артилерії відбувається за допомогою дронів. Завдяки «скидам» група пілотів може скидати боєприпаси на ворожі позиції, які знаходяться на передовій і використовувати їх при штурмі ворога для того, аби зберегти життя наших хлопців, які сидять в окопах. Ця підтримка важлива для нас. Ми дякуємо від усієї бригади міській раді, за те, що вона нас підтримує», – каже боєць Іван Бондаренко.

У департаменті цивільного захисту ВМР додають, що й надалі продовжується прийом запитів від військових та аналіз їх потреб.

«Ми продовжуємо й надалі моніторити та аналізувати потреби військовослужбовців, для того, аби забезпечити їх всім необхідним для виконання бойових завдань. Розуміємо, що незабаром прийде зима, тому у цю допомогу, окрім коптерів, також включаємо термоси. Їх якість уже перевірена нашими військовослужбовцями на фронті», – зазначив директор департаменту цивільного захисту ВМР Олег Парфілов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin