Нещодавно у Харкові відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат. Участь у ньому взяли понад 400 спортсменів, але найкращий результат продемонструвала Вікторія Поліщук.

Дівчина встановила рекорд України з жиму лежачи у своїй ваговій категорії +84 – вона змогла під­няти штангу вагою у 113,5 кілограма та посіла перше місце в да­ній вправі. Як розповіли у він­ниць­кій ме­рії, Вікторія представляла міську дитячо-юнацьку спортивну школу №5. У загальному заліку вона виборола бронзову медаль. Працює наша землячка вчителем недільної школи, дуже любить дітей та успішно навчає їх, після роботи займається не зовсім жіночим спортом — пауерліфтингом. Протягом довгого часу три рази на тиждень вона йде до спортивного залу та тренується. Там вона уже не вчителька, а багаторазова чемпіонка кубків та чемпіонатів України, до того ж ще й неодноразова рекордсменка України у становій тязі.

Окрім Вікторії Поліщук, ДЮСШ №5 на змаганнях у Харкові представляв Олексій Литвинчук, він став срібним призером змагань. Чоловік змагався в категорії 120+ кілограмів.

Нагадаємо, що чемпіонат України входить у число відбіркових на чемпіонати Європи та світу з класичного пауерліфтингу 2020 року.

Віталіна Трудько