У Вінниці відбулась презентація роману «Оскар», написаного про війну

У Вінницькій центральній міській бібліотеці імені Івана Бевза відбулась зустріч-презентація з харківською письменницею та волонтеркою Людмилою Охріменко. Вона – авторка творів про війну, один із яких – «Оскар», що отримав відзнаку на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова – 2021» як найкращий роман на воєнну тематику, представила вінницьким читачам.

На презентацію завітали, зокрема студенти Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, читачі та бібліотекарі нашої громади.

Письменниця розповіла, що в основі її твору лежить реальна історія українського розвідника, татарського походження, ім’я якого зі зрозумілих причин не розголошує. На початку 2015 року головний герой роману потрапляє в полон до російських окупантів у Донецьку. Там на нього чекають катування і знущання. З того пекла він вибирається втечею ціною неймовірних зусиль.

«Військовий сам звернувся до мене через соціальні мережі та попросив написати книгу про нього. Наші погляди на написання не збігалися, втім я взялася за роботу, адже тих 10 коротеньких речень, які він мені надіслав, змінили все моє життя», – говорить Людмила Охріменко.

Робота над романом тривала сім місяців із залученням широкого кола фахівців, зокрема військових.

Назва роману «Оскар» не випадкова. Як розповіла авторка, під час розмови головний герой її книги зізнався, що його кумиром з юності був Оскар Шиндлер, який у роки Другої світової війни врятував 1200 євреїв.

Постійна читачка бібліотеки Оксана Войтюк зауважила, що отримала неймовірні враження від читання книг Людмили Охріменко: «Авторка висвітлює справжні емоції, розповідаючи історії про героїзм, які вона описала у своїх творах. Впевнена, що психологічний портрет персонажів залишать слід у серці кожного, хто читатиме її літературу».

Людмила Охріменко завдяки своєму літературному таланту та активній громадській діяльності, стала невіддільною частиною сучасної української культури. На цьому, вітаючи письменницю із виходом у світ її чергового роману, наголосила директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька. Вона подякувала авторці за цікаву презентацію та побажала успіхів і величезного натхнення у творчості.

А Людмила Охріменко передала одну зі своїх книг – «Муха в окропі на окупованій території» у фонд бібліотеки. До речі, вже незабаром її відвідувачі зможуть почитати й роман «Оскар», який придбали власним коштом працівники бібліотеки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin