Спалах гепатиту А на Вінниччині: у місті посилюють «карантинні» заходи

Сьогодні, 2 листопада, прийнято рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо посилення заходів, які спрямовані спрямовані на недопущення підвищення рівня захворюваності на вірусний гепатит А серед населення Вінницької територіальної громади.

Зокрема, на ній було вирішено тимчасово заборонити масові заходи, в тому числі з реалізації продукції домашнього виготовлення (ярмарок тощо).

Навчальні групи закладів дошкільної освіти громади, при виявленні випадків захворювання серед дітей або персоналу, переводитимуть на дистанційне навчання, яке триватиме впродовж 21 дня від моменту останнього контакту з хворим. Окрім того, буде проведено профілактичне обстеження на виявлення імуноглобулінів М до вірусу гепатиту А для працівників харчоблоків закладів дошкільної та середньої освіти та працівників підприємств, які надають послуги у сфері виробництва і реалізації продукції та громадського харчування для цих закладів.

Посилюється і контроль за проведенням прибирання та дезінфекції громадського транспорту. Також на території Вінницької міської територіальної громади проведуть дезінфекцію криниць загального користування, в яких були виявленні невідповідності по мікробіологічним показникам відповідно до норм.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin