Сім вінницьких підприємств отримають компенсацію за встановлення автономних джерел енергії

Найпріоритетнішими напрямками, за якими формують бюджет на 2024 рік та, відповідно, видатки у Вінниці – це безпека та оборона, стійкість та турбота. Керуючись бажанням підсилити обороноздатність України у боротьбі з російським ворогом, муніципалітет запровадив низку проєктів, які стимулюють бізнес до активної роботи та розвитку, а відповідно – до збільшення надходжень до бюджету всіх рівнів. Зокрема, йдеться про порядок часткової компенсації витрат за придбане обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ – ред.) Так, за рішенням виконкому, засідання якого відбулося вчора, 2 листопада, компенсацію отримають сім місцевих субʼєктів господарювання.

Як повідомив директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, у вересні цього року Порядок розширили і претендувати на відповідні компенсації відтоді може не лише мікро-, а ще й малий та середній бізнес. На цей крок міська влада пішла з огляду на звернення підприємців, які працюють в нашій громаді і почали переходити на зелену енергетику.

“Компенсація за ВДЕ передбачена з коштів міського бюджету. Власне, ми спрямуємо 30% від сплачених підприємцем податків (в межах нарахованих) до бюджету Вінницької міської територіальної громади, але не більше фактичних витрат, які пішли на придбання обладнання. Максимальний розмір компенсації, нагадаю, не може бути більшим 1 млн гривень. Сім субʼєктів господарювання, які подали заяви та відповідні документи, підтвердили свою відповідність критеріям участі в Порядку”, – розповів Максим Мартьянов.

Сумарно ці сім компаній встановили на своїх виробничих площах сонячні електростанції, потужністю в 1 МВт. За рахунок відновлювальних джерел підприємства мінімізують навантаження на загальну енергомережу та замістять власне споживання.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin